Mogelijke uitbreiding van de NHL in aantocht; Houston kanshebber?


NHL Houston Face-Off

De NHL is steeds serieuzer aan rondkijken om de competitie uit te breiden naar 32 teams. Van Quebec en Seattle is bekend dat zij zeker opties zijn, maar vannacht werd bekend dat NHL Commissioner Gary Bettman in Houston gesprekken heeft gevoerd met Tilman Fertitta, de eigenaar van NBA team Houston Rockets.

GEEN VERHUIZING

Al langere tijd zijn er geruchten dat Arizona Coyotes -door tegenvallende toeschouwersaantallen- mogelijk een verhuizing tegemoet kunnen zien. Bettman ontkrachtte dat het gesprek over ‘relocating’ ging. ,,De NHL is geen verhuizing van teams aan het voorbereiden. Wel kijken we naar de toekomst. Als Houston bij ons aanklopt, omdat zij interesse hebben een NHL team te huisvesten in de stad, dan is dat zeker iets om te overwegen.” liet Bettman noteren

Toyota Center Face-Off
Het Toyota Center in Houston. De mogelijke thuishaven van een (nieuw) NHL team, als Bettman voor de Texaanse stad kiest

Fertitta, die Houston Rockets kocht voor het lieve sommetje van bijna twee miljard euro ziet het wel zitten. ,,Ik zou morgen al een NHL team in Houston neerzetten als dat kon. Het Toyota Center (thuishaven van de Rockets) moet gewoon 300 avonden per jaar volzitten. Het moet echter wél een haalbare kaart zijn, maar als het aan mij ligt gaan we er vol voor.” alsdus Fertitta. die zijn fortuin verdient als CEO van Landry’s Inc.

QUEBEC EN SEATTLE

Quebec en Seattle zijn al langer ‘oogappeltjes’ om (opnieuw) een NHL team te gaan huisvesten. Daarbij kan het niet alleen om een nieuwe franchise gaan, maar ook om een verhuizing van een franchise. Het is toe te juichen dat er een 32e ploeg toetreedt tot de NHL, gezien de indelingen van de divisies op dit moment. De Central Division bestaat uit zeven teams, terwijl de overige divisies uit acht ploegen bestaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Previous Achtklapper voor Detroit en 1000 wedstrijden voor Vermette
Next Succesvolle terugkeer Shipachov bij SKA; Spartak Moskou blijft winnen