Achtklapper voor Detroit en 1000 wedstrijden voor Vermette


Face-Off NHL Recaps

Drie duels vannacht in de snelste competitie ter wereld. Goals waren er plenty: liefst 25! En een ook nog stevige fight in Detroit. Rik Bruijnius stond vanmorgen iets vroeger op en vertelt je wat er allemaal gebeurde.

Detroit Red Wings – Calgary Flames 8-2

Wederom een achtklapper in de NHL. Nu was het de eer aan Detroit Red Wings. Anthony Mantha en Andreas Athanasiou scoorden beiden twee goals en een assist. Ze zijn beide nog maar drieëntwintig jaar, maar spelen al als gearriveerde spelers, zei hoofdcoach Blashill na de wedstrijd. Het grote verschil zat vandaag in de powerplay: Detroit scoorde vier keer uit zes pogingen en Calgary één uit vijf. De Red Wings hebben vleugels!  Opvallend feit was het gevecht dat in de derde periode uitbrak. In totaal leverde dit 121 penalty minutes op!

Chicago Blackhawks – New York Rangers 6-3

De win streak van New York Rangers is gebroken. Na zes overwinningen op rij, was het Chicago Blackhawks die de Rangers een halt toe riepen. Met zijn eerste NHL hattrick was ex-Ranger Artem Anisimov de man van de avond aan Chicago-zijde. Het was een verdiende overwinning, daar Chicago maar liefst 43 schoten doel liet noteren, tegen 28 voor New York.

Anaheim Ducks – Boston Bruins 4-2

39 reddingen van John Gibson was de fundering voor de overwinning van Anaheim Ducks op Boston Bruins. Boston schoot veel vaker op doel, 42 – 27, maar Gibson was daar keer op keer om een goal te voorkomen. Naast de overwinning viel er nog iets te vieren bij Anaheim. Center Antoine Vermette speelde zijn 1000e NHL wedstrijd en luisterde deze op met een assist.

Previous Guus van Nes accepteert sport/studie beurs
Next Mogelijke uitbreiding van de NHL in aantocht; Houston kanshebber?