Guus van Nes accepteert sport/studie beurs


Guus van Nes Face-Off

Guus van Nes heeft een Amerikaanse sport/studie beurs geaccepteerd. Hij gaat naar Quinnipiac University. Deze beurs gaat van start in de herfst van 2018. De tweede aanvoerder en derde jaars van het Boston Junior Bruins team is op dit moment de topscorer van zijn team met 23 punten. De van origine winger speelt nu op de center-positie.

Van Eindhoven naar de Bruins

Guus zijn succesverhaal is simpel en ietwat ouderwets. Vier jaar geleden melde hij zich aan bij de Bruins try-outs. Niemand had ooit iets van hem gezien of gehoord. In Nederland speelde van Nes voor Dordrecht en Eindhoven. Hij mocht zich melden bij de U18 en werkte zich snel op tot de top van de selectie. Het seizoen erna was hij een speler van Bostons top junior team. De laatste achttien maanden tot twee jaar heeft hij zich ontwikkeld tot één van de top players in de opleidingsploeg van de Bruins.

De Bruins organisatie is enorm blij voor Guus en zijn familie. Quinnipiac heeft een uitstekend hockey programma en is een goede universiteit. De verwachtingen van de Bruins zijn dat Guus door zijn goede voorbereiding hij een geweldige divisie 1 speler zal worden. Quinnipiac zal dat snel gaan merken, er is nog veel groei potentie aanwezig. In het seizoen 2015-2016 maakte de inmiddels 20-jarige van Nes al zijn debuut in de Nederlandse nationale ploeg.

Gefeliciteerd Guus van Nes ook vanuit Nederland!

Previous Wesley Hendriks terug bij Ahoud Devils
Next Achtklapper voor Detroit en 1000 wedstrijden voor Vermette