‘Duitse teams beraden zich nog over toetreding tot BeNe League’


Het Duitsland dossier van de BeNe League lijkt een nieuw hoofdstuk te krijgen. De Duitse ijshockey website eishockeynews.de meldt dat de toetreding van Duitse team tot de BeNe League nog geen beklonken zaak is.

OFFICIËLE STUKKEN

Uit officiële stukken van de afgelopen maanden tussen de Beneleague en Regionalliga zou blijken waarom er nog geen samenwerking in lijkt te zitten. Het oorspronkelijke plan voorzag dat onderling eerst de mogelijkheden afgetast zouden worden. Daarna zou er in overleg worden getreden met de clubs in de genoemde leagues, om daarna met een concept naar buiten te treden.

De Duitse kritiek is dat het voornemen als vaststaande feit al is gepresenteerd bij een eerder BeNe League overleg en dat daardoor de plannen nu de koelkast in kunnen. Tijdens dat overleg verliet het bestuur van Amsterdam Tigers de vergadering. Ook Den Haag en Zoetermeer gaven aan dat toetreding van Duitse teams voor hen zou betekenen dat zij niet in de BeNe League zouden blijven.

DRIE TEAMS

De drie ploegen die steevast genoemd zijn om de Nederlandse en Belgische clubs te vergezellen zijn Hamm, Ratingen en Herford. Bij de clubs uit het Noordwesten van Duitsland is het enthousiasme om in de BeNe League te spelen na (onder meer) de kritische geluiden wat minder geworden. Calculaties vanuit de clubs hebben inmiddels aangetoond dat reiskosten voor hen in de Oberliga vergelijkbaar zijn met de reiskosten bij de Beneleague. Jan Koch van Hamm Eisbären verklaarde dat het plan ‘voorlopig is uitgesteld’. De Duitse ploegen onderzoeken nu alternatieven, omdat ze niet allemaal tegelijk toe kunnen gaan treden tot de Oberliga.

Regional Liga BeNe League

DUITS ALTERNATIEF

Veel van de Regionaliga clubs zonder DEL ambities willen terug naar vroeger; een RL Noord, Oost en West die eerst regionale wedstrijden spelen. Vanaf januari zouden de best geplaatste teams dan in een competitievorm spelen om het kampioenschap. Oberliga Nord clubs met ambities richting DEL2 lijken niets te voelen om terug te grijpen op het format van weleer.

Begin januari staat er een nieuw overleg met de Duitse teams op het programma. Dan zal de kwestie opnieuw uitgebreid aan bod komen. Niet veel later zitten de BeNe League teams weer aan tafel, waar het dossier dan weer besproken wordt.

Previous #15 - Romy Brouwers - 'A' & Defence - Red Eagles Den Bosch
Next Van de Wijgert en Brouwers Transport opnieuw verbonden aan Nederland U18 Dames