4-ON-4: Pacific Division, Bene League, Daniel Sprong, WK in Tilburg


Daniel Sprong WBS Face-Off

Hoe gaat Daniël Sprong zich ontwikkelen bij Wilkes Barre/Scranton Penguins?

Ed: Goed! Ik denk dat het op dit moment het beste is van Sprong. Hij heeft niet kunnen excelleren op het trainingskamp, zoals hij dat wilde. Maar samen met Aston-Reese is Sprong wel ’the coming man’. Laat hem bij de Baby Pens maar lekker veel ijstijd maken. Onderschat het niveau van de AHL niet he. Daar zitten bijvoorbeeld ook gewoon NHL jongens tussen die terugkomen van blessures, of tijdelijk buiten de boot vallen. Ik verwacht wel dat Sprong ergens dit seizoen overgeheveld wordt naar Pittsburgh. Ze zijn niet voor niets lyrisch over zijn kwaliteiten.

Martijn: Ik denk heel goed. Hij is nog maar 20 en als hij gewoon hard blijft werken dan komt hij er wel. Hij zal daar iedere avond top minuten maken en daar gaat hij veel van leren. Op rechts heeft hij in de AHL weinig concurrenten. Zijn concurrenten in Pittsburgh zijn Kessel, Hornqvist, Rust, Reaves, Kunhnhackl en Conor Sheary en die zijn momenteel gewoon beter en veel verder. Sprong moet afwachten en zijn kans nemen als hij word opgeroepen.

Rowdy: Na een stroef pre-season is het goed voor Sprong om tijd door te brengen in de AHL. Elke avond tegen profs spelen op een lager niveau zal zijn ontwikkeling goed doen. Ik denk dat hij het goed zal doen in Wilkes-Barre/Scranton, goed genoeg om dit seizoen nog minstens een paar wedstrijden mee te mogen doen in Pittsburgh.

Jeroen: Sprong zit in een lastige situatie, te sterk voor de AHL. Maar bij de Penguins spelen fantastische spelers op ” zijn” rechter vleugel, zoals Kessel en Hornqvist. Zolang die fit blijven heeft Sprong een hoop geduld nodig.

Previous Avalanche verrast Bruins, Toronto wint topper van Chicago
Next Vegas Golden Knights blijft winnen, elf goals in Nashville