Avalanche verrast Bruins, Toronto wint topper van Chicago


Face-Off NHL Recaps

Zeven wedstrijden op het programma waarin weer genoeg spektakel te zien was. Wat er zoal gebeurde dat vertellen Cor Machielsen, Jacco van Keulen en Ed Versteeve.

Toronto Maple Leafs – Chicago Blackhawks 4-3 OT

Beide ploegen toonden aan vroeg in vorm te zijn dit seizoen, waarbij Chicago opviel door hoge uitslagen. De Hawks namen een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar Toronto toonde karakter. Met twee treffers in de laatste zeven minuten dwong de ploeg van Mike Babcock overtime af. Daarin scoorde Auston Matthews de winnende treffer. De derde zege van Toronto is een feit.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 2-5

De start was niet erg hoopgevend als je Oilers fan bent. Goalie Cam Talbot is nog niet de Talbot van vorig seizoen, defensief is het nog niet op orde en als de forwards de kansen niet benutten dan krijg je het deksel op de neus. In de eerste periode was het SOG 24-11, maar stond het wel 0-2 in het Rogers Place. Halverwege de 2e periode werd het binnen 60 tellen 2-2, maar een domme interference penalty zorgde ervoor dat de Jets ook binnen anderhalve minuut naar 4-2 uitliepen. Het vertrouwen was weg bij Edmonton en uiteindelijk werd het nog 5-2 voor de Jets. Beste man was Nikolaj Ehlers met een hattrick en Mark Scheifele met een goal en 2 assists.

Boston Bruins – Colorado Avalanche 0-4

Op voorhand werd Colorado Avalanche door iedereen als nummer 30 of 31 weggezet op de rankings. Maar ook vannacht wisten de Avs te winnen. Boston Bruins werd in de eigen TD Garden met 4-0 opzij gezet. Neil Yakupov pikte twee treffers op, en doelman Varlamov keerde alle 29 schoten die op hem afgevuurd werden. Opvallend: het is de twaalfde keer op rij dat Colorado in Boston wint.

New York Islanders – St. Louis Blues 2-3 SO

Vladimir Tarasenko was lekker bezig tegen de Islanders. In de 2e periode maakte hij 2 goals en de Blues dachten dat het wel gespeeld was. De Islanders kwamen sterk op en kwamen op de valreep naast de Blues te staan door Anders Lee. In de shootout stond Jake Allen z’n mannetje en liet Eberle en Beauvillier afdruipen. Daarentegen scoorde Schenn en wederom Tarasenko.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 2-6

Ook in het derde duel van het seizoen kwam Buffalo Sabres niet tot winst. In eigen huis werden de Sabres naar de slachtbank geleid door New Jersey Devils. Na 40 minuten ijshockey stond er een ontluisterende 6-1 voorsprong voor de Devils op het bord. In het slotstuk geloofden de bezoekers het wel. Jesper Bratt en Marcus Johansson scoorden twee goals. Buffalo wacht na drie duels nog op de eerste zege.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 4-3 OT

Geen derde hattrick voor Alex Ovechkin vannacht. Dit keer werd hij in bedwang gehouden door de defensie van Tampa Bay Lightning. De Caps leken op weg naar de zege in Amelie Arena, namen een 2-0 en 3-1 voorsprong, maar zagen deze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Met 3-3 gingen de teams overtime in en daarin bleek de goal van Brayden Point de beslissende.  T.J. Oshie scoorde twee maal voor Washington en de 3-3 van Tampa’s Nikita Kucherov is het terugkijken dubbel en dwars waard.

Anaheim Ducks – Calgary Flames 0-2

Mike Smith was on fire voor de Flames. Als je in het Honda Center in Anaheim een shutout scoort ben je goed bezig. Maar liefst 43 schoten wist Mike te stoppen. en als je team dan voor het eerst sinds 2004 wint in Anaheim dan kun je wel van een verassing spreken. Sean Monahan en Mikael Backlund scoorde de goals voor de Flames.

Previous Dani Bindels; de Limburger die scoort in Duitsland
Next 4-ON-4: Pacific Division, Bene League, Daniel Sprong, WK in Tilburg