Dani Bindels; de Limburger die scoort in Duitsland


Deze 18-jarige jongeman uit Geleen heeft al een heel parcours afgelegd; opgestart in Glanerbrook en nu, tien jaar later, meer dan een belofte in het Duits ijshockey en hoog tijd dus voor een gesprek met Face-Off. Reginald Delmarche vuurde de vragen op Bindels af.

Dani, je hebt al wat stations en nog meer ervaringen achter de rug op je 18de?

“Inderdaad, ben natuurlijk ook al 10 jaar intensief bezig met het spelletje. Opgroeiend in Geleen begonnen op Glanerbrook. Op mijn 11de naar Leuven; amper een uurtje rijden van thuis en de jeugdteams waren daar toen goed bezig. Daar werd toen flink getraind onder Jos Lejeune , we hadden een erg internationaal samengesteld team met U12-spelertjes uit Canada, US, Finland, England, Australië en ook een handvol Belgen!

Maar bovenal trokken we quasi alle 4 weken naar het buitenland om toernooien te spelen met dit bont gezelschap in Leuven Chiefs-kleuren! Dan volgde de overstap naar Duitsland; eerst een jaartje bij Krefeld en ondertussen 6 jaar bij Kölner EC. Onder de hoede van Rodion Pauels en de diverse jeugdtrainers heb ik veel geleerd, veel mogelijkheden gekregen.”

En dan heb je ook nog Dutch Lions-ervaringen opgedaan de voorbije jaren?

“Haha, ja, de Dutch Lions… dat is genieten! Onder leiding van Coach Ricardo Muller en assistant Roger Van Engelshoven spelen we al van jongs af jaarlijks wat leuke jeugdtoernooien in het buitenland. Die momenten op en rond het ijs in Regensburg, Sheffield, Zell am See of Halle bijvoorbeeld; onvergetelijk! Met jongens als Bartek Bison, Niek Van der Meulen, Noah Muller, Tobie Collard, Lucca Kluijtmans en consorten spelen en scoren!

Fantastisch man; we kennen elkaar al 10 jaar, als we 10 minuten samen op het ijs staan is het steeds opnieuw puur plezier! En het niveau is top hoor met die knapen; wat een bende en Ricardo is een topcoach die weet hoe van een groep spelers een hecht team te maken!”

Heb je nog veel binding met Geleen en Nederland?

“Ik woon al een heel tijdje in Keulen en heb het hier erg naar mijn zin. Sportief loopt het hier lekker, heb mijn schoolopleiding hier afgerond, werk parttime in de Haie Shop en heb al een tijdje een vriendin; een toppertje in judo trouwens. Mijn ouders, mijn grootste toeverlaat, wonen natuurlijk in Geleen. Mijn broer Jordy speelt bij de Eaters met het 2de en mijn schaatsen laat ik nog steeds dolgraag slijpen in Geleen bij vriend Hub hoor!

Op je 18de blijkt dat hard werken ook te lonen; want als belofte bij KEC ben je nu ook speelgerechtigd bij Oberliga club Moskitos Essen van Coach Gentges?

“Jawel, naast DNL met Keulen speel ik dit seizoen ook op uitleenbasis bij het eerste van Moskitos Essen. Coach Frank Gentges is een fenomeen; heeft duidelijke standpunten, is rechtlijnig en kijkt niet naar namen of wat dan ook. Presteren is de boodschap! Zo heb ik als 18-jarige nieuweling al drie competitiewedstrijden volop ijstijd gekregen! Ik kan je vertellen als je zo’n derby met Essen tegen Herne of Duisburg voor 4.000 enthousiaste supporters op dinsdagavond speelt, dan voel je de adrenaline razen in je lijf!”

Je woont al enkele jaren in Keulen, je hebt ondertussen ook een Duits paspoort en ook de Duitse selectieheren hebben je ontdekt?

“Inderdaad, vorig seizoen heb ik met mijn 71 scorerpunten in de DNL-competitie heel wat aandacht gekregen. Deze zomer heb ik mijn Duits paspoort mogen ophalen en de voorbije dagen heb ik met de preselectie van het Duits U20-team mogen meetrainen en een eerste oefenwedstrijd gespeeld. Daar ben ik fier op en het geeft mij ook een boost om verder te werken! Stel je voor; een rakker uit Geleen mee naar het WK U20 met de Duitse Mannschaft!”

En aandacht dwingt deze jongeman af op sportief vlak; als één van de 3 overaged spelers toegelaten in de DNL, speelde ie het voorbije week-end 2 wedstrijden mee tegen DNL-topper Bad Tölz. Zaterdagavond stond zijn KEC 2-3 achter tegen de leider uit Tölz en kort voor tijd scoorde Dani de gelijkmaker. Overtime dus en met 3 tegen 3 het ijs op. En ja hoor, Dani krijgt de puck toegespeeld, stormt naar voren en tekent de winnende treffer aan voor zijn KEC! En op zondagmiddag wint KEC, na een sterke 3de periode, met 8-3 van Bad Tölz en de Limburger tekende weer paraat met 2 goals!

Previous Daniel Sprong debuteert met goal bij Baby Pens
Next Avalanche verrast Bruins, Toronto wint topper van Chicago