Daniel Sprong debuteert met goal bij Baby Pens


Sprong Show Face-Off

Niet bij Pittsburgh Penguins, maar bij Wilkes-Barre/Scranton Penguins. Dat is de voorlopige uitkomst van het trainingskamp voor Daniel Sprong. Onze landgenoot zal -logischerwijs- balen dat hij niet bij de Pens in de NHL speelt op dit moment, maar weet ook dat hij in deze ploeg, vele malen meer ijstijd krijgt, beter kan worden, en op een gegeven moment écht wel opgeroepen gaat worden voor de grote broer.

Roster Wilkes-Barre/Scranton Face-Off

WILKES-BARRE/SCRANTON

De ploeg werd vorig seizoen kampioen in de Atlantic Division van de AHL, maar de playoffs liepen op een teleurstelling uit. WBS werd in ronde één al naar huis gestuurd door in vijf duels te verliezen van Providence Bruins, het filiaal van Boston. Dit seizoen worden de Baby Pens als outsider genoemd voor de Calder Cup, mede door de aanwezigheid van Daniel Sprong en Zach Aston-Reese.

DEBUUT MET EEN GOAL

Afgelopen zaterdagnacht was het dan zover: puck drop voor de Pens. In eigen huis ontving het Charlotte Checkers. Sprong opende de score op fraaie wijze en drukte dus direct al zijn stempel

De wedstrijd ging met 5-2 verloren, maar onze landgenoot liet direct zien dat hij gewoon wil vlammen. In de toplijnen van de AHL krijgt hij genoeg weerstand, speelt hij tegen uitstekende spelers, zodat hij zichzelf kan challengen en beter kan worden.

Previous AHL Update: De eerste week met een goal van Daniel Sprong
Next Dani Bindels; de Limburger die scoort in Duitsland