Vegas Golden Knights blijft winnen, elf goals in Nashville


Face-Off NHL Recaps

Voor het eerst was Las Vegas officieel een speelstad in de National Hockey League. Vegas Golden Knights speelde hun eerste thuisduel tegen mede woestijn-bewoners Arizona Coyotes. Konden de Knights hun ongeslagen status een vervolg geven?

Naast het duel in Sin City werden er nog zes andere wedstrijden gespeeld in de mooiste competitie ter wereld. Wat er allemaal gebeurde hebben Sven van der Oost, Oscar de Kunder, Richard de Weijze en Cor Machielsen voor je samengevat.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 5-2

Het sprookje van de Vegas Golden Knights duurt nog even voort. In de T-Mobile Arena stond het na zes minuten al 3-0 voor de Knights, wat gelijk ook het einde betekende van Antti Raanta. Drie goals toelaten op vijf schoten is niet erg goed te noemen. Tomas Nosek had de eer om de eerste goal te scoren in een thuiswedstrijd van de Knights, waar James Neal weer twee maal trefzeker was. Las Vegas is de eerste debuterende franchise sinds 1967 die zijn eerste drie duels weet te winnen

New York Rangers – St. Louis Blues 1-3

De fans die iets te laat in Madison Square Garden arriveerden misten twee snelle goals. Na vijftien seconden strafte Carl Gunnarsson een fout in de Rangers defensie af: 0-1. Twee minuten later scoorde Mika Zibanejad zijn vijfde goal van het seizoen, maar Brayden Schenn zette de Blues weer op voorsprong in de eerste periode. Wat de Rangers daarna ook probeerden, telkens vond het de uitblinkende goalie Carter Hutton op haar weg. In de laatste minuten speelde New York alles of niets, maar niet zij maar St. Louis was het team dat de goal vond. Jaden Schwartz scoorde een empty net goal. Zo won St. Louis voor de vierde keer op rij. Een knappe prestatie na een matig pre season. De Rangers zijn buitengewoon zwak aan het seizoen begonnen.

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 2-1

Een late gelijkmaker van de Carolina Hurricanes mocht niet baten voor de overwinning. De Blue Jackets gingen er met de overwinning vandoor door een goal in OT.

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 1-3

De Home Opener van de Canadiens viel behoorlijk in het water door een uitstekende Blackhawks goalie. Corey Crawford maakte maar liefst 41 saves en moest maar een keer het hoofd buigen. De Blackhawks zijn al vroeg op dreef dit seizoen.

Nashville Predators – Philadelphia Flyers 6-5

Voor het eerst in de historie van Nashville kon er een banner gehesen worden. Opvallend: de Preds werden geen kampioen in hun divisie, maar wonnen de conference en stonden dus in de finale van de Stanley Cup. De wedstrijd zelf werd een waar doelpuntenfestijn; er vielen liefst elf treffers te noteren. De beslissing viel vlak voor tijd, toen Nashville een 5-4 achterstand omboog naar een 6-5 zege. PK Subban was de grote man met drie assists.

Dallas Stars – Detroit Red Wings 4-2

Beide teams hadden tot dusver een verrassend seizoen. Weinig mensen hadden verwacht dat Detroit na twee duels ongeslagen zou zijn en dat Dallas puntloos was. Na vannacht is daar verandering in gekomen, want Dallas Stars won met 4-2. Bij een 3-1 stand maakte Anthony Mantha vijf minuten voor het einde de 3-2 namens Detroit. Red Wings goalie Mrazek ging vervolgens naar de kant voor een extra aanvaller, maar zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus. Martin Hanzal was de man die de 4-2 eindstand op het bord zette. Het betekende de 782e (!) zege van Ken Hitchcock als coach in de NHL, waarmee hij op de derde plaats staat op de NHL ranglijst aller tijden.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 2-3 SO

Een shootout was er voor nodig om de winnaarr te bepalen van het Canadese onderonsje in de Rogers Arena in Vancouver. Het was de derde wedstrijd van de Senators en de derde die wederom beslist moest worden met de SO. Dit keer trokken de Senators de SO wel hun kant op. Voor de Canucks scoorden Christopher Tanev en Thomas Vanek maar de grote man was weer goalie Jacob Markstrom met 40 saves. Bij Ottawa stopte Craig Anderson vier van de vijf SO en scoorde Mark Stone de winnende.

Previous 4-ON-4: Pacific Division, Bene League, Daniel Sprong, WK in Tilburg
Next Jaromir Jagr debuteert vannacht bij Calgary Flames tegen LA Kings