4-ON-4: Pacific Division, Bene League, Daniel Sprong, WK in Tilburg


De NHL is pas begonnen, maar wat wordt volgens jou de top 3 van de Pacific Division?

Rowdy: Ik verwacht dat Anaheim, Edmonton en Calgary de boventoon zullen voeren in de Pacific. San Jose en Los Angeles zullen ook hun best doen, maar ik verwacht niet dat die ploegen goed genoeg zullen zijn om de eerdergenoemde ploegen uit de top 3 te stoten. Mede door het blessureleed van Anaheim, denk ik dat Edmonton de divisietitel pakt. Calgary wordt derde achter Anaheim.

Jeroen: 1: Anaheim Ducks: de ervaring en de verdediging maakt het verschil in de stand met de Oilers.
2. Edmonton Oilers: Connor McDavid en z’n Oilers zijn een belangrijke kandidaat voor de Stanley Cup, die gaan in de Playoffs echt knallen!
3. Calgary Flames: San Jose en LA Kings zijn niet echt sterker geworden. Brian Burke heeft een talentvolle ploeg samengesteld.

Ed: Lange tijd was de Pacific een beetje het ‘lachertje’ van de NHL. Ondanks de aanwezigheid van recente Stanley Cup winnaars Anaheim Ducks en Los Angeles Kings, gingen vijf ploegen uit de Central er met de playoff tickets vandoor. Ik vind het dit seizoen oprecht interessant wat daar afspeelt, want Edmonton, Anaheim, Calgary, San Jose en toch ook LA hebben teams die gevaarlijk zijn. Mijn top 3 zou zijn 1) Anaheim Ducks 2) Edmonton Oilers 3) Calgary Flames

Martijn: 1. Anaheim: Als bij Perry, Eaves en Rakell hun scorend vermogen weer iets omhoog gaat ten opzichte van vorig seizoen dan zijn ze de nummer 1 in de Pacific. De ploeg heeft veel ervaring en een hele brede sterke selectie met Gibson en Miller in goal.

2. Edmonton: McDavid en Draisaitl en Talbot in goal zullen de kar trekken. Oil hebben in al hun lijnen scorend vermogen, lengte/kracht en snelheid. Echter vorig seizoen is niemand geblesseerd geraakt in de top 6. We zullen moeten afwachten hoe de ploeg gaat reageren als dat wel gaat gebeuren.

3. Calgary: Met Mike Smith in goal hebben ze eindelijk een sterke goalie. Met de toevoeging van Hamonic is de Defense op papier heel erg sterk misschien wel het beste van de NHL. Maar Brodie en de zelfde Hamonic hadden vorig seizoen een zeer matig seizoen dus het is afwachten of deze twee terug op hun oude niveau gaan komen.

Previous Avalanche verrast Bruins, Toronto wint topper van Chicago
Next Vegas Golden Knights blijft winnen, elf goals in Nashville