4-on-4: Luik Bulldogs, Vegas, Nederland U18 Dames, NHL in China


China Games Face Off

Vancouver Canucks en LA Kings stonden in China tegenover elkaar in de zogenaamde ‘China Games’. Wat vind jij ervan dat de NHL (steeds meer) de grens oversteekt om de sport te promoten?

Sven: De sport promoten is altijd een goed plan. En China is het land van de oneindige mogelijkheden. Dit biedt kansen voor de sport in het algemeen want reken maar dat China hier ook ineens in gaat investeren. Over 15 jaar hebben we de eerste Chinees in de NHL. Zijn wel prettig zijn als de tribunes de volgende keer wat voller zitten. Maakt het plaatje compleet.

Rik: Geweldig idee. In mijn beleving is China de markt van alles en voor iedereen. Het heeft dus twee zijdes; het promoten van de sport op een plaats waar het nog geen vaste bodem onder de schaatsen heeft, en commercieel gezien is het goudmijn.

Reginald: Om de sport te promoten zeg je? De kassa te spijsen ja. Het is een belasting voor de spelersgroep die onderschat wordt. Promotie voor de sport? Tja is dit een dooddoener of een argument? Dat weten we vaak niet.

Richard: Ik vind dit een prima ontwikkeling. Mede door het internet is de wereld kleiner geworden. Kijk eens naar de NFL, die spelen meerdere games op Wembley voor stampvolle tribunes. En ook de NHL speelt straks twee games in Stockholm.

 

Previous NHL Preview: Pittsburgh Penguins
Next BREAK! SPRONG NAAR WILKES-BARRE/SCRANTON IN AHL