4-on-4: Luik Bulldogs, Vegas, Nederland U18 Dames, NHL in China


Dijkema Face Off 2

De U18 vrouwen gaan in januari naar Mexico voor het WK. Deze jonge speelsters moeten echter zelf een bijdrage van €900 (per persoon) ophoesten, als er geen externe bijdrage komt. Het team was niet in de begroting opgenomen voor dit jaar. Hoe kijk jij daar tegen aan?

Rik: Ongelofelijk dat dit in de moderne wereld van sport nog mogelijk is. Dit moet een nationale sportbond toch wakker schudden. Of zijn er nog meer alarm bellen nodig? IJshockey Nederland: de sport leeft! Laat het alstublieft niet dood bloeden, maar kom in beweging!

Reginald: Onbegrijpelijk dat je als Bond een selectie afvaardigt zonder dit (volledig) te budgetteren. Hebben we onlangs niet gelezen dat IJshockey Nederland een surplusje ontvangen heeft? Face-Off.nl zal alleszins zijn schouders onder dit project zetten.

Richard: Vrouwensport verdient het om minimaal dezelfde behandeling te krijgen als de mannen. In dit geval kan men wél een voorbeeld nemen aan de KNVB. Kijk maar eens naar de voetbalvrouwen: goed investeren kan lonen! Even negen meiertjes aftikken per persoon, anders kun je niet mee. Dat verzin je toch niet?

Sven: Schandalig natuurlijk. De bond hoort voor een team dat het land vertegenwoordigd gewoon een oplossing te vinden als het bedrag niet zelf opgehoest kan worden. En zo moeilijk is dat in mijn ogen niet. Er zijn zat manieren te bedenken (sponsors, crowdfunding etc etc) om een bedrag bij elkaar te krijgen. Die enthousiaste meiden verdienen dat ook. Wij van Face-Off zijn ons in ieder geval aan het beraden op hulp. Tijd dat de bond ook eens zijn verantwoordelijkheid neemt.

DONEREN VOOR DE FACE-OFF CROWSFUND ACTIE VOOR ONZE MEIDEN KAN HIER

Previous NHL Preview: Pittsburgh Penguins
Next BREAK! SPRONG NAAR WILKES-BARRE/SCRANTON IN AHL