HYC ERA Renomar: Familie, passie en werkkracht!


Gisteravond sprak Reginald Delmarche op de HYC persvoorstelling met Gunther Cuylaerts, sportief verantwoordelijke bij BeNe League topper HYC ERA Renomar Herentals.

Hard gewerkt

,,We hebben weer hard gewerkt deze zomer en staan bijna klaar voor het nieuwe seizoen”, aldus Gunther Cuylaerts. “Als je ziet wat de mensen rond de club vanavond weer gepresteerd hebben, dat geeft je zo’n boost. De voorbije maanden hebben we de omkadering versterkt, sterke sponsors behouden en nieuwe partners kunnen overtuigen, de spelersgroep werd aangevuld met jong geweld en we hebben, met Chad Brears en Shawn Hulshof, 2 nieuwe Canadese spelers kunnen binnen loodsen.”

Passie en Familie

,,Als je ziet hoe Mitch Morgan deze zomer off ice gewerkt heeft met onze jonge spelers, 3x per week in groep getraind en afgezien. Hoe Trevor Hunt, die hier aan zijn 5de seizoen begint als kernspeler, ook de trainingen van het eerste team en de jeugdploegen aanstuurt samen met Mitch. Als je de inzet ziet van zeg maar materiaalmanager Peter Wouters, Team Manager Lisa Maes en de vele helpende handen rond de hele groep, de hele club!”

,,We zijn hier inderdaad een ijshockey familie; het is hier geen duiventil, spelers worden hier niet snel snel binnengehaald voor een jaartje. Binnen HYC waken we hierover, eigen jeugd moet kansen krijgen en mits hard werken, zullen deze kansen geboden worden, ook dit seizoen. Spelers vertrekken hier ook niet om de haverklap; de verbondenheid is groot, op het ijs zijn we een groep die hard werkt voor elkaar, maar ook naast het ijs is het ”met elkaar”, zo de gepassioneerde Cuylaerts.

Toekomstteam

,,Neem nu back-up goalie Arne Waumans; 17 amper maar heeft ook hard gewerkt de voorbije maanden, krijgt kansen; kansen om te spelen, kansen om fouten te maken en vooral om te groeien. Maar dat geldt voor alle spelers; ook de jongens van het Toekomstteam. Die jongens worden ook flink begeleid en opgevolgd; een Toekomstteam speler kan doorgroeien naar het BeNe-team en andersom is ook mogelijk als het moet.”

,,We weten dat we als HYC niet kunnen verwachten dat elke speler individueel de beste is ; als groep willen we wel de sterkste zijn, de hardst werkende groep. Daarvoor wordt er hier ook hard getraind door allen; 3x per week, on ice en off ice!”

Twee nieuwe Canadezen

Tijdens de persvoorstelling werden ook de twee nieuwe Canadese aanwinsten voorgesteld in de nieuwe HYC shirts:

Chad Brears is een snelle winger uit Cold Lake, Alberta, die in zijn jongste jaren vlot in de de Triple A meedraaide. Vervolgens studeerde en speelde ie 4 jaar bij de Alabama-Huntsville University in het hoog aangeschreven NCAA-kampioenschap. En dat deed Chad meer dan verdienstelijk en werd zo voor het Academic All Star Team genomineerd in 2015/2016! Vorig seizoen trok de nu 26-jarige Canadees de ECHL in en deed er de netten trillen voor Colombus Cottonmouths alvorens de plas over te steken richting BeNe League.

Shawn Hulshof, uit Ontario, is een 1m91 grote forward die de voorbije vier seizoenen in de NCAA III speelde bij het universiteitsteam van Oswego. In die vier jaar was hij in 105 wedstrijden goed voor 53 goals en 76 assists. Shawn speelde vorig seizoen ook kortstondig, vier duels, in Indianapolis in de ECHL en nu tekende de 24-jarige Canadees bij HYC voor het seizoen 2017/2018.

Doelstelling

“Onze doelen? De groep is jong, maar HYC is en blijft ambitieus. We gaan onder de sportieve leiding van Mitch Morgan & Jan Andries  voor de 3 prijzen, de Beker van België, de BeNe League en het B.K. ; dat zijn onze doelen natuurlijk, ook dit jaar!” besluit de energieke Sportief Verantwoordelijke “Goemer” Cuylaerts.

Previous Bom gebarsten in Luik: vier spelers weg
Next Oefenduels: Oilers goed van start, spektakel in Pittsburgh