Oefenduels: Oilers goed van start, spektakel in Pittsburgh


Recaps NHL Face Off

Vannacht konden we er weer eens echt goed voor gaan zitten! Liefst NEGEN oefenduels op het programma. Dit keer wederom een split game bij Philadelphia vs New York Islanders. Rowdy van Grieken, Cor Machielsen en Ed Versteeve blikken terug.

Winnipeg Jets vs Edmonton Oilers

Het veredelde B team van de Oilers had weinig moeite met de Winnipeg Jets. Het was vooral pijnlijk voor de Jets dat er in de eerste dertien seconden van de tweede periode twee maal gescoord werd door Edmonton. Uitblinker deze avond was Ryan Nugent-Hopkins met drie assists. En de first draft Kailer Yamamoto mocht weer aan het grote werk proeven en beloonde dat met een empty netter.

Pittsburgh Penguins vs Detroit Red Wings

Detroit ging op bezoek in de PPG Paint Arena, waar het Pittsburg Penguins trof. Coach Sullivan had besloten om Daniel Sprong buiten de ploeg te laten vannacht. Beide teams maakten er een lekker duel van voor het publiek. Detroit herstelde zich van de uiterst matige eerste pot, Piitsburgh liet bij tijd en wijlen de klasse zien die het heeft. De Pens wonnen met 6-5 na overtime. Grote man was Jake Guentzel met een goal en vier assists.

New York Rangers vs New Jersey Devils

De eerste strijd om de Hudson rivier van het seizoen! Het spelverloop in New York ging op en neer. Telkens kwamen de Rangers op voorsprong, maar telkens hadden de Devils een weerwoord (mede dankzij een mooie deflection van Pavel Zacha). In overtime maakte Filip Chytil (first round pick in 2017) het verschil voor de thuisploeg. Ook aanwinst Kevin Shattenkirk was belangrijk met drie assists. Het werd 4-3.

Philadelphia Flyers vs New York Islanders (Split game)

De Flyers en Islanders splitsten hun selecties op en gingen ze elkaar te lijf in LeHigh Valley en in Brooklyn. In Brooklyn trokken de Isles aan het langste eind. Door goals van Devon Toews (geen familie van Jonathan), Johnny Boychuk en Andrew Ladd zegevierde New York; het werd 3-2.

Ondertussen wisten de Flyers zelf met 3-2 te winnen, alleen hadden ze er zelf overtime voor nodig. Timo Leier was de grote man voor de Flyers met twee goals. Verdediger Shayne Gostisbehere scoorde de winnende, op aangeven van Nolan Patrick (second overall in 2017).

Carolina Hurricanes vs Tampa Bay Lightning

Een herhaling van het duel van gisteren, maar nu op locatie in Rayleigh. Carolina nam het op tegen Tampa Bay. De Canes waren gisteren te sterk in Florida, nu waren de rollen omgedraaid. De beslissing viel in het middenstuk van het duel, toen de Bolts twee goals scoorden. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 4-3; Mikhail Sergachev scoorde bij zijn debuut voor Tampa Bay.

Montreal Canadiens vs Washington Capitals

In Montréal stond Jonathan Drouin voor het eerst in een Canadiens jersey op het ijs. Hij was deze zomer dé aanwinst van de club uit Québec en er wordt daar veel van hem verwacht. De Canadiens domineerden de Capitals het hele duel (Canadiens schoten 43 keer op doel, Capitals 22 maal), maar wisten keeper Philip Grubauer maar twee keer te pareren. Mede door een fraaie goal van Evgeny Kuznetsov stond het lang 2-2, maar een late goal van ex-Hab Devante Smith-Pelley en een empty-netter van Tom Wilson brachten de Caps een 4-2 zege.

St. Louis Blues vs Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets ging op bezoek bij St. Louis Blues. De Jackets worden veelal getipt voor het winnen van de Stanley Cup dit seizoen, terwijl de Bluenotes altijd een outsider zijn voor de playoffs. De Blues wonnen het onderlinge treffen met 3-2 na overtime. Grote man aan St. Louis kant was Viktor Tarasenko met twee goals; beide goals bij Cokumbus kwam van de stick van Zax Dalpe.

Calgary Flames vs Vancouver Canucks

Het Canadese onderonsje tussen de Flames en Canucks werd een overwinning voor de mannen uit Vancouver. En dat is best opmerkelijk te noemen, want de beste spelers van de Canucks zitten in China op dit moment om de NHL te promoten met een tweeluik tegen de Los Angeles Kings. De onervaren en jonge groep liet echter zien dat er genoeg talent zit in het team van Vancouver. Mooiste moment? De goal van Goldobin.

Anaheim Ducks vs Arizona Coyotes

Pre-season wedstrijden zeggen niets over hoe het seizoen gaat verlopen. Maar als je binnen twee dagen, twee keer klop krijgt van divisie tegenstanders is dat niet goed voor het moraal. Althans, ik zou er flink de P in hebben. Christian Fischer en Clayton Keller scoorde beide twee goals voor de Coyotes. Anaheim Ducks heeft zo op het eerste gezicht nog aardig wat werk te verrichten.

Previous HYC ERA Renomar: Familie, passie en werkkracht!
Next NHL Preview: Boston Bruins