Lake Placid reportage; Beelden Red Army in Nederland gezocht!


ATS Lake Placid Face-Off

De makers van het programma van Andere Tijden Sport van de NOS hebben Face-Off benaderd, om namens hen een oproep te plaatsen. Zij gaan een reportage maken over het Nederlands ijshockeyteam van 1978-1980, met als ultieme beloning het optreden op de Olympische Spelen van Lake Placid. Hoe bijzonder die sporthistorie is, schreef Ed Versteeve in zijn column.

NL-Can1980 Face Off
Het Nederlands team in actie tegen Canada op de Winterspelen van 1980

Bewegende beelden van Rusland

Ondanks eerdere oproepen zijn de makers van deze reportage op zoek naar beelden van het Russische team dat tussen 27 december 1978 en 10 januari 1979 in Nederland een aantal duels speelde tegen diverse team, waaronder in Den Haag, Tilburg, Roosendaal, Groningen en Amsterdam. Wij zoeken mensen die:

  • Foto’s of Polaroids hebben van deze duels
  • Bewegend materiaal (al is het ‘maar’ drie seconden) van deze wedstrijden
  • Iets kunnen vertellen over deze periode, en de Russen deze wedstrijden hebben zien spelen

Als wij jou zoeken

Dan mag jij je melden bij Edwin Schoon op het e-mail adres edwinschoon@gmail.com. Wil jij liever via ons contact leggen, vul dan ons contactformulier in. Dan zetten wij het materiaal namens jou door naar Edwin.

Laten wij met zijn allen bijdragen aan een fantastische reportage van de mannen. Een prachtkans om de ijshockeysport weer in het zonnetje te zetten. En te houden.

Previous Nico Hischier scoort eerste goal voor Devils, prachtgoal van Neal Pionk
Next 4-on-4: Red Eagles, uitbreiding NHL, Duchene en Zoetermeer