Nico Hischier scoort eerste goal voor Devils, prachtgoal van Neal Pionk


Recaps NHL Face Off

Vannacht stonden er zeven oefenduels op het programma in de NHL. Voor veel teams was dit de eerste wedstrijd. Voor de fans was dit dus ook de eerste kennismaking met hun favoriete hockey team uit de NHL. Rowdy van Grieken en Sven van der Oost nemen je mee naar wat er vannacht allemaal gebeurde.

New Jersey Devils-Washington Capitals

Nico Hischier maakte in zijn eerste game voor de Devils meteen een goal. De nummer 1 van de afgelopen NHL Draft passeerde in de 3rd period Capitals goalie Vitek Vanecek. Deze Vanecek verving halverwege Braden Holtby. Deze Holtby had met 18 saves op 19 schoten een duidelijk beter gemiddelde dan zijn opvolger Vanecek (14 saves/17 schoten)

Nog geen man overboord bij de Capitals aangezien dit pas het eerste oefenduel van dit seizoen was. Ovi en de zijnen zullen in regular season gewoon weer bovenin meedraaien. Iets waar de Devils van dromen. Het begin was in ieder geval hoopvol.

Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes

In Buffalo openden de Sabres en Hurricanes hun pre-season tegen elkaar.

Derek Ryan was vannacht van grote waarde voor de Hurricanes. Met twee goals (waarvan één de winnende in overtime) en een assist hielp hij de Hurricanes naar een 2-3 overwinning. Josh Jooris scoorde de andere goal voor Carolina, terwijl Seth Griffith en Jake McCabe scoorden voor de thuisploeg.

Boston Bruins-Montreal Canadiens

Ook dit jaar kwamen de Canadiens naar Québec City toe, de stad die nog steeds hoopt om ooit weer een eigen NHL-club te mogen hebben. Boston was in QC de tegenstander.

Geen van beiden ploegen kwam echt fris voor de dag, wat niet gek is voor een eerste wedstrijd in maanden. Beide ploegen werden zes keer naar de strafbank gestuurd. Alleen Boston wist hier eenmaal van te profiteren. Dit bleek ook het verschil: het werd 2-3 voor de Bruins. Jesse Gabrielle, Anders Bjork en Tim Schaller scoorden voor Boston, terwijl Brendan Gallagher en Jérémy Grégoire het net vonden namens Montréal.

New York Rangers-New York Islanders

New York-New York, een perfecte wedstrijd om Frank Sinatra vooraf een liedje te laten doen.

Voor beide ploegen was dit niet het eerste oefenduel, maar hier was weinig van te merken gezien de vele slordigheden. Veel werd er ook niet gescoord. Maar de Game Winning Goal van Ranger Neal Pionk (die in overtime viel) was er een van grote schoonheid en maakte een hoop goed.

 

Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs

De Leafs waren als een speelbal voor de Sens. Het werd maar liefst 6-2 in het voordeel van de Senators. Een score die nog veel hoger had kunnen zijn als de Sens de 3rd period wat scherper waren geweest maar de absolute drive om te scoren was logischerwijs wel een beetje weg.

Een van de uitblinkers was Sens goalie Craig Anderson die 15 saves op 16 shots maakte. Al vroeg in vorm! Andere uitblinker was Mike Hoffman die in de 1st period 2 goals maakte.

Winnipeg Jets-Minnesota Wild

Ook voor de Jets en Wild was het tijd om de pre-season te openen. Dit gebeurde in het BellMTS Place in Winnipeg.

Ook hier een parade naar de strafbank. In totaal vielen er maar liefst 17 tijdstraffen! Mathieu Perreault en Patrik Laine scoorden voor de thuisploeg, terwijl Zach Mitchell en Charlie Coyle het net vonden voor de gasten. De beslissing viel in de shootout; Ryan Malone was de enige die scoorde en dus won Minnesota.

Edmonton Oilers-Calgary Flames (split game)

De Flames en Oilers besloten hun selectie op te splitsen en in zowel Calgary als in Edmonton een wedstrijd af te leggen. In beide wedstrijden zegevierde de ploeg uit Edmonton.

In Edmonton liep de thuisploeg al snel uit naar een 3-0 voorsprong en bouwde deze uit naar 5-0. Bartkowski en Shinkaruk deden nog wat terug namens Calgary, maar de Flames gingen met 5-2 ten onder in Rogers Place.

Ondertussen waren de Flames duidelijk de sterkere ploeg in het zuiden van Alberta, maar ook hier was Edmonton beter in het vinden van het net. Monahan opende de score nog voor Calgary, maar desondanks stond Edmonton vroeg in de derde periode met 2-5 voor. Brodie en Jankowski scoorden nog voor de thuisploeg, maar het mocht niet baten. Na zestig prijkte 4-5 op het scorebord.

 

Previous NHL Preview: Tampa Bay Lightning
Next Lake Placid reportage; Beelden Red Army in Nederland gezocht!