Oranje dames onderuit tegen Team Duitsland


De Nederlandse dames hebben zojuist in Eindhoven met 4-1 verloren van Duitsland. In het ijssportcentrum kwam de Nederlandse treffer van Van Nes. Team Duitsland werd gevormd door het Bundesliga team Bergkamen.

De uitslag ligt in de verhoudingen van het ijshockey bij de dames, aangezien de Duitse meiden op de zevende plek van de wereldranglijst staan. De ploeg van Joep Franke vinden we terug op de twintigste plaats. De Duitse Bundesliga is echter van een hoog niveau, wat de krachtmeting een nuttige maakte.

Matte start

Nederland kende een matte start aan het duel. De Duitsen namen terecht een 1-0 voorsprong, maar niet veel later kwam Oranje op gelijke hoogte. Op aangeven van Zoë Barbier schoot Bieke van Nes raak. Na 20 minuten ijshockey stond er een 1-1 stand op het bord, waarmee beide teams de kleedkamers opzochten.

Nederland Duitsland Oranje Face Off

Verschil

Alhoewel de Nederlandse dames prima meekonden, zat het verschil in de details. Bij een onoplettendheid na een tijdstraf van de Duitsen, kreeg Nederland de tweede tegentreffer te verwerken.

Met een 2-1 achterstand ging Oranje het laatste bedrijf in. Ondanks dat onze meiden keihard knokten, bleven de Duitse dames redelijk soeverein overeind. De gasten liepen in de derde periode weg naar een 4-1 voorsprong, wat ook de eindstand betekende.

Previous Vancouver Canucks wint pre-season opener
Next NHL Preview: Carolina Hurricanes