NHL Preview: Carolina Hurricanes


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rowdy van Grieken laat zijn licht schijnen op Carolina Hurricanes.

Vorig seizoen: Het seizoen van de Hurricanes was er één van ups en downs. De lange roadtrip aan het begin van het seizoen (zes wedstrijden, vijf nederlagen) haalde al snel alle wind uit de zeilen. Carolina wist zich hier nooit echt van te herstellen. Een grote doorn in het oog waren de zwakke prestaties van de keepers. Vooral Eddie Lack stelde teleur en werd zelfs voor het oog van de camera’s door het slijk gehaald door coach Bill Peters.

Daarentegen was er volop optimisme over de jonge spelers van de ploeg. Jaccob Slavin ontpopte zich tot een verdediger die op het eerste paar hoort. Sebastian Aho wervelde als een rookie met 24 goals en Jeff Skinner toonde zich weer als de sniper die we zagen in zijn eerste seizoen. Hij scoorde maar liefst 37 keer!

Aangetrokken & vertrokken: GM Ron Francis liet blijken dat hij graag zijn team à la Chicago bouwt. Hij haalde maar liefst drie voormalig Blackhawks deze zomer: keeper Scott Darling, verdediger Trevor van Riemsdyk en aanvaller Marcus Kruger. Met name het aantrekken van Darling was belangrijk voor het vullen van het gat in het doel. Daarnaast keerde Mr. Game 7 Justin Williams terug naar de Hurricanes. In 2006 won hij  in Carolina zijn eerste Stanley Cup-ring.

Tegenover deze versterkingen staat geen groot verlies. Keeper Eddie Lack en verdediger Ryan Murphy werden uit hun lijden verlost en naar Calgary gestuurd. Pending Free Agent Murphy besloot echter om in Minnesota te tekenen. Ook de Expansion Draft ging geruisloos voorbij aan Carolina. Voor de prijs van een 6th round pick bleef Vegas af van de beschikbare selectiespelers. Checkers-aanvaller Connor Brickley ging naar Vegas.

Vooruitblik: De toekomst voor deze ploeg is rooskleurig. Heel erg rooskleurig! Onder Peters hebben jonge spelers zoals Slavin, Aho, Lindholm, Rask en ga zo maar door zich in een constant tempo ontwikkeld. Nu staat er met Darling ook een goede keeper. Dit team is klaar om veel schade aan te gaan richten in de Metro.

Keep an eye on: Ik blijf maar in herhaling vallen, maar er zijn heel veel jonge gasten om op te letten. Te beginnen met Jaccob Slavin. Voor buitenstaanders kwam hij vanuit het niets. Nu is hij een reddingsboei op de blauwe lijn. Hij kreeg zelfs een paar stemmen voor de Norris Trophy! Ook Sebastian Aho verdient alle aandacht, want in elk ander seizoen zonder zoveel top rookies als Matthews en Laine, was hij er met de Calder vandoor gegaan. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Justin Faulk en Noah Hanifin!

Voorspelling: Neem deze waarschuwing ten harte: kijk uit voor de Carolina Hurricanes!! De combinatie van jonge talenten en veteranen als Faulk, Skinner, Jordan Staal en Justin Williams zal onder Bill Peters weer goed tot zijn recht komen. Het vermogen om kansen te creëren en tegenstanders rond het eigen doel weg te houden is al jaren een kracht van de Canes. Daarom voorspellen we dat de Hurricanes tot het einde mee zullen doen om een playoffticket en deze uiteindelijk zullen bemachtigen.

Previous Oranje dames onderuit tegen Team Duitsland
Next NHL Preview: Winnipeg Jets