Vancouver Canucks wint pre-season opener


Nadat het pre-season in de BeNeLeague vorige week al startte is het pre-season in de NHL ook begonnen. Afgelopen nacht waren Los Angeles Kings en Vancouver Canucks de eerste teams die een oefenwedstrijd afwerkten. Beide teams gaan elkaar binnen een paar dagen nog tweemaal ontmoeten, alleen zullen die duels in Beijing, China, worden gespeeld.

Onvriendelijk

De Kings en Canucks lieten er geen gras over groeien vannacht in redelijk gevuld Staples Center in Los Angeles. Van een vriendschappelijke sfeer was niet echt sprake, getuige de flinke hoeveelheid aan tijdstraffen die de referees uit moesten delen. In de tweede periode gingen Andrey Pedan (Vancouver Canucks) en Kurtis MacDermid (Los Angeles Kings) de boeken in met het eerste gevecht van het (pre)seizoen 2017-2018.

Uiteindelijk ging Vancouver met de overwinning aan de haal: de Canadezen wonnen over-time met 4-3. Brock Boeser zette 22 seconden voor het einde de game winning goal op zijn naam.

Historie: Vegas komt in actie

Vanavond 23:00 uur Nederlandse tijd wordt er historie geschreven, want dan komt Las Vegas Golden Knights voor het eerst in actie. Zij gaan op bezoek bij Vancouver Canucks. In Rogers Arena wordt de puck om 23:00 uur Nederlandse tijd gedropt. Eerder vanavond oefenen New York Islanders en Philadelphia Flyers om 19:00 uur Nederlandse tijd tegen elkaar. Maandag staan er liefst negen duels op het programma.

Alex Tuch heeft er ontzettend veel zin in en blikt vooruit.

Previous Oefenduels van zaterdag: Heerenveen op stoom
Next Oranje dames onderuit tegen Team Duitsland