Oefenduels van zaterdag: Heerenveen op stoom


Kemphanen Heerenveen Face-Off
Foto: Willem Rijkers

Gisteren werden er vijf oefenduels gespeeld, waarbij acht BeNe League teams onderling de strijd aan gingen en Antwerp naar Neusser EV afreisde. Een korte samenvatting van de duels, waarbij drievoudig titelverdediger Unis Flyers Heerenveen ook haar oefencampagne begon.

ZOETERMEER PANTERS – AMSTERDAM TIGERS

Jay Huisman Face Ofg
Foto: Zoetermeer Panters

Zoetermeer Panters opende het pre season met een thuisduel tegen Amsterdam Tigers. Het betekende het officiële debuut van coach Ondrej Kratky achter de bank in het Silverdome.

Waar Tigers vorige week nog met 8-3 als winnaar van het ijs stapte in Den Bosch, waren de Zoetermeerders vandaag een maatje te groot voor de hoofdstedelingen.

Onder meer door de eerste treffer van de 15-jarige Jay Huisman (foto), wonnen de Panters overtuigend met 7-3 van de Tigers.

EINDHOVEN KEMPHANEN – UNIS FLYERS HEERENVEEN

Kemphanen Heerenveen Face-Off
Foto: Willem Rijkers

De drievoudig titelverdediger Unis Flyers Heerenveen heeft in haar eerste oefenduel een stevig signaal afgegeven. ‘Mocht u ons willen onttronen? Bring it on!’ In het eerste duel van het seizoen voor de Friezen was het met 7-3 te sterk voor Eindhoven Kemphanen, dat ook voor de eerste maal in actie kwam. Compleet waren de Brabanders echter niet: slechts 14 man waren speelklaar voor het oefenduel.

Na één periode was het duel al gespeeld, toen de ploegen met een 0-4 stand van het ijs gingen. Heerenveen liet de voet niet van het gaspedaal en stoomde door naar een 7-1 voorsprong na twee bedrijven.

In de slotperiode kwam Eindhoven iets beter voor de dag; het bracht de stand terug tot 3-7, maar de zege van de bezoekers kwam nimmer meer in gevaar.

LUIK BULLDOGS – LACO EATERS GELEEN

Vorige week won Laco Eaters met 5-4 na overtime van Luik. Gisteren stond de return op het programma in Luik.

Dit keer kwamen de Belgen beter uit de verf dan de Geleenders. De bezoekers waren niet voldoende bij machte om Luik af te stoppen. Na 60 minuten ijshockey stond er 5-1 op het scorebord in Belgisch voordeel.

NEUSSER EV – ANTWERP PHANTOMS

Antwerp Phantoms was de enige ploeg die geen competitietegenstander trof. In Neuss, werd geoefend tegen Neusser EV dat vorig weekend bij Den Haag verloor.

Phantoms kende een nerveuze start en stond na de eerste periode op een 2-1 achterstand. De ploeg rechtte echter de rug en na 40 minuten ijshockey had men een 4-3 voorsprong te pakken. Die voorsprong kwam in het laatste bedrijf niet meer in gevaar; door sterk spel liep Phantoms uit naar een comfortabele 8-5 zege op de Duitsers.

Neuss Antwerp Face-OFf
Foto: DiBoschki

CHIEFS LEUVEN – ERA RENOMAR HYC HERENTALS

Op de ijsbaan in Leuven stond het Belgische treffen tussen Chiefs en HYC Herentals op het programma. Herentals verloor vrijdag nog met 7-5 van Antwerp en kon voor de tweede dag op rij aan de bak.

De ploegen maakten er een leuke pot ijshockey van, waarbij de treffers eerlijk verdeeld werden in reguliere speeltijd: 3-3. Lange tijd leken de Herentalers met de winst aan de haal te gaan; na twee perioden ijshockey leidde HYC met 0-3. De thuisploeg knokte zich echter heel fraai terug in de wedstrijd en kwam terug naar 3-3.

Vlak voor tijd sloeg Chiefs toe en zo konden de pilsjes worden open getrokken met een 4-3 zege. Grote man was Scott Wamsganz die een heuse hattrick scoorde voor Chiefs.

Previous Sprong onderweg met trainingskamp Penguins
Next Vancouver Canucks wint pre-season opener