4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews


 

Auston Matthews was tijdens zijn debuutjaar waanzinnig goed bij zijn Toronto Maple Leafs. Hoe zal zijn tweede NHL seizoen verlopen?

Jeroen Veenstra: Auston Matthews is absolute wereldklasse en dat zal hij ook in zijn tweede jaar vakkundig tonen. Ik ben erg onder de indruk van de top picks van de laatste jaren, dat zijn net als in hun jeugdjaren meteen absolute klasbakken. Er zal een slechte wedstrijd tussen zitten, maar dat is ook helemaal niet erg. Zijn eerste wedstrijd zal Matthews niet kunnen evenaren, maar ik denk dat zijn tweede seizoen in de NHL alleen maar beter zal zijn.

Kjelt: Matthews begon vorig jaar natuurlijk geweldig. In zijn debuut wedstrijd scoorde hij vier goals en schreef daarmee zelfs geschiedenis. Hij werd de eerste speler die een hattrick had gescoord in zijn debuut wedstrijd op het hoogste niveau. Voor een 19-jarige speler vind ik dat Matthews ook een bizar aantal punten haalde (69 punten in 82 duels: 40 goals en 29 assists). Matthews zal ongeveer even veel punten scoren als vorig seizoen. Of misschien nog wel meer, die jongen is pas 19 jaar. Matthews kan alleen nog maar beter worden.

Reginald: De 20-jarige Matthews zal ongetwijfeld ook wel eens een moeilijke periode mee maken, anderzijds als je op Auston’s jonge carrière terugblikt, kan die jongeman enkel beter worden door te spelen op dit niveau. In je NHL debuutjaar 40 goals scoren, vaste waarde zijnde de voorbije vijf  jaar in de nationale jeugdselecties van Team USA, kan ie mits het behouden van speed & drive (en gevrijwaard van blessures) de komende tien jaar een NHL topper zijn en blijven.

Jeroen de Groot: Wanneer de top draftpick zijn NHL carrière begint met vier goals in zijn debuutwedstrijd, dan weet je dat Toronto goud in handen heeft. Mattews eindigde met 40 goals en 29 assists in zijn debuutjaar.  Met de ervaren Patrick Marleau nu naast hem verwacht ik dat hij gaat groeien als speler. Ik verwacht niet gelijk dat hij de 40 weer aantikt, maar 30/35 goals en 30 assists lijkt mij een realistisch aantal. Auston Mattheew is hard op weg om de “C” op zijn Maple Leaf jersey te krijgen.

Previous IJshockey is meer!
Next Edmonton Oilers wint Young Stars Challenge