Edmonton Oilers wint Young Stars Challenge

De afgelopen dagen hadden de Oilers, Flames, Jets en Canucks hun beloftenweekend in Penticton, British Columbia, Canada. Onze grote Edmonton Oilers fan Cor Machielsen heeft het toernooi gevolgd, en komt hier met zijn samenvatting.

Battle of Alberta

De Oilers begonnen met de Battle of Alberta tegen de Calgary Flames. In de selectie de first round draft pick van afgelopen zomer: Kailer Yamamoto! Hij is een vliegensvlugge winger die nog wat kracht moet opdoen voordat hij echt mee kan gaan doen met de grote jongens. Andere potentiële toekomstige Oilers zijn Joseph Gambardella, Chad Butcher, Evan Polei, Ostap Safin en Kirill Maksimov.

De battle startte lauw, maar gaandeweg de eerste periode kwam er meer schwung in. De periode eindigde in een 0-0. De start van de 2e periode was wat matigjes wat resulteerde in de 0-1 voor de Flames in de 2e minuut door Juuso Valimaki.  Binnen 4 minuten sloegen de Oilers toe met Chad Butcher wat resulteerde in de 1-1. Echter was het Mark Jankowski die 1 minuut voor het einde van de 2e periode wederom de Oilers op achterstand zette.

In de 3e periode leek het wel alsof de Oilers een vat energiedrank hadden opgedronken. Binnen 3 minuten stond het ineens 4-2. Chad Butcher, Evan Polei en Kirill Maksimov scoorde tussen minuut 1.24 en 3.29. Daarna werd de voorsporng goed verdedigd en kwam de overwinning niet meer in gevaar.

SOG Oilers 25 – Flames 28

De tweede wedstrijd was tegen de Winnipeg Jets met daarin een hoofdrol voor de goalie Stuart Skinner. Een shutout met een paar fantastische reddingen welke u kunt zien in de highligts.

In iedere periode scoorde de Oilers 1 keer wat dus een 3-0 eindstand opleverde. Dit keer scoorde Luke Coleman, Chad Butcher en Joseph Gambardella. SOG Oilers 38 Jets 26.

Slotduel

De laatse wedstrijd was er een om in te lijsten. Er zat van alles in wat hockey zo leuk maakt. De eerste periode werden de Oilers op alle fronten overklast. SOG Oilers 4 – Canucks 15 wat resulteerde in 2 goals voor de Canucks van Michael Carcone. In de 2e periode waren het echter de Oilers die de boventoon voerden. Joseph Gambardella, Zyat Paigin en wederom Gambardella zorgden voor een 3-2 tussenstand. Toen bij het begin van de derde periode binnen 45 seconden Ostap Safin de 4-2 binnen tikte, dacht ik dat het een gelopen zaak was. Echter, door wat penaltyminuten ontstond een 5 tegen 3 voor de Canucks en dit leverde de 4-3 op. Jonah Gadjovich vond het net. Een minuut voor het einde wist Matt Brassard met een wanhoopschot door traffic te scoren.

Dus het was overtime waarin de wedstrijd beslist ging worden. Kirill Maksimov nam het alleen op tegen 3 spelers en via een stick ging hij in de goal. Die actie van Kirill is echt het kijken waard. Ik moet wel eerlijk zijn dat de Canucks veel gevaarlijker waren dan de Oilers, alleen de Oilers waren veel effectiever en de score is wat telt. SOG Oilers 26 Canucks 46.

Voor het vierde jaar op rij wonnen de Oilers dit Young Stars-toernooi en heeft het een record van 12-0-2 over de laatste vier toernooien.

Ik verwacht nog niet zo snel spelers in de NHL van dit team. Ze zullen zich verder moeten gaan bewijzen in de diverse minor leagues in Amerika en Canada.

Previous 4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews
Next Geef JOUW mening en doe mee met onze 4-on-4!