4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews


Doug Mason is aangesteld als nieuwe bondscoach als opvolger van Chris Eimers. Wat verwachten jullie van Mason en zijn nieuwe staf?

Kjelt: Ik denk dat de bond een goede keuze heeft gemaakt om Doug Mason, gezien zijn ervaring, weer aan te stellen als Bondcoach. Verder heeft hij met Bo Subr, Josh Mizerek en met Mike Nason prima assistenten die het vorig jaar bij hun club natuurlijk ook goed gedaan hebben. Als de mannen van Tilburg er volgend jaar wel bij zijn op het WK, dan verwacht ik dat Nederland wel ver gaat komen.

Reginald: Doug Mason, is een vakman, al twintig jaar als coach in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland actief op het hoogste niveau. Op en top prof, zeg je dan. Maar is de omkadering van bovenuit dat ook? Als die mee kan, dan is dit zonder twijfel een veelbelovende keuze. Anderzijds heeft vorige coach, Chris Eimers, dat stapje meer wel eens geëist en nooit gekregen.

Jeroen de Groot: wanneer je als nationaal team degradeert, is het logisch dat een sportbond opzoek gaat naar een ervaren coach. Doug Mason heeft een goede staat van dienst en ervaring genoeg. Samen met zijn assistenten verwacht ik dat Oranje langzaam stapjes gaat maken. Hopelijk helpt het geld dat Kroon Casino heeft geschonken, om in de komende jaren de voor meer mogelijkheden voor de talenten om te groeien naar een hoger niveau.

Jeroen Veenstra: Het zal een frisse start zijn op een lager niveau, maar dat is misschien wel goed om van onderen af te kunnen bouwen. Het belangrijkste daarin is dat het team en de spelers zich ontwikkelen en zodoende naar een hoger niveau toe kunnen werken. Ik denk dat de komst van Mason hierin een goede zet zal zijn.

Met het WK in eigen land in 2018 zullen een niveautje lager de verwachtingen hooggespannen zijn, maar de titel zal niet ‘wel even’ opgehaald kunnen worden. Ik ben erg benieuwd naar de krachtsverhoudingen ten opzichte van Australië, dat twee jaar geleden promoveerde uit divisie II B en vorig jaar in deze divisie als tweede is geëindigd.

Previous IJshockey is meer!
Next Edmonton Oilers wint Young Stars Challenge