4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews


 

In de NHL was de Metropolitan Division vorig seizoen veruit het sterkst. Washington Capitals eindigde daarin seizoen ruimschoots als eerste. Wie zie jij dit jaar met de Metropolitan Division titel aan de haal gaan?

Jeroen de Groot: De afgelopen jaren was Washington steevast de nummer één in de Metropolitan Division. Daar gaat dit seizoen verandering in komen verwacht ik. Uiteraard gaat Pittsburgh het weer goed doen. Maar ik verwacht ook heel veel van New York Rangers en Philadelphia Flyers die deze zomer een ontzettend grote stap in kwaliteit hebben gezet. In mijn ogen gaat Pittsburgh uiteindelijk aan de haal met de Division titel.

Jeroen Veenstra: In het reguliere seizoen verwacht ik dat de Washington Capitals ‘gewoon’ weer de sterkste zijn. Dat is de laatste jaren wel vaker het geval, maar daar kopen zij tot nog toe niets voor. In de play-offs denk ik dat de Capitals het weer niet gaan redden. Ik verwacht eveneens dat Pittsburgh Penguins dit jaar de titel niet met succes zal kunnen verdedigen. Ik houd de Blue Jackets in de gaten om weer bovenin mee te doen. Ik verwacht eigenlijk geen grote verschuivingen ten opzichte van vorige seizoenen. De Devils zullen iets competitiever zijn maar dat zal ze hooguit dichter bij de onderste ploegen brengen.

Kjelt: Ik denk dat Pittsburgh Penguins het weer gaat flikken, ondanks dat er toch wel wat belangrijke spelers zijn vertrokken. Dat maakt wel ruimte voor nieuwe talentvolle spelers, waarvan ik natuurlijk hoop dat Daniel Sprong zich goed laat zien.

Reginald: De NHL niet zo fanatiek volgend als heel wat Face-Off collega-redacteurs, hou ik het makkelijk en op “mijn” Capitals natuurlijk. Onder impuls van Captain Alex Ovechkin en mannen als Nicklas Backström, T.J. Oshie zal het team van Barry Trotz voor het derde seizoen op rij voor de titel gaan!

Previous IJshockey is meer!
Next Edmonton Oilers wint Young Stars Challenge