4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews


 

De weekenden worden dit seizoen druk met zowel BeNeLeague- als bekerwedstrijden. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling?

Reginald: Ook vorig seizoen hebben heel wat BeNe League-teams elk tweede week-end twee wedstrijden afgehaspeld. Zoals Ron Berteling nog op Face-Off.nl poneerde vorige week; “om beter te worden moet je veel wedstrijden spelen en vaak trainen”.  Dus een goede zaak zonder meer voor zij die vooruit willen.

Jeroen de Groot: Het ijshockey in Nederland moet bij het grote publiek nog steeds aanslaan. Ik vind het een verstandige keuze om meer wedstrijden in het weekend te spelen. Dan heb je een grotere kans op meer publiek, dus meer inkomsten en publiciteit.

Jeroen Veenstra: Daar kan ik heel kort over zijn: hoe meer wedstrijden spelers spelen, hoe sneller zij zich kunnen ontwikkelen. Het is een drukke belasting naast het werk voor spelers, maar als de ijshockeysport vooruit wil dan denk ik dat er niet echt een andere keuze mogelijk is.

Kjelt: Prima idee, ik denk dat het niveau in Nederland onder andere omhoog kan gaan als je als speler meer wedstrijden gaat spelen. Daarnaast is het als supporter natuurlijk ook niet verkeerd als jouw club meer wedstrijden gaat spelen.

Previous IJshockey is meer!
Next Edmonton Oilers wint Young Stars Challenge