IJshockey is meer!


De kop is eraf! De eerste volledige week van Face-Off is een feit, en wat een fantastische week was dit. In één woord: WOW! IJshockey leeft in Nederland, en niet zo’n klein beetje ook.

Sinds de lancering van onze website vorige week zondag, is het één groot gekkenhuis. Op een positieve manier. Iedereen wil zijn of haar zegje doen over IJshockey in Nederland, en veel van jullie waren klaarblijkelijk erg toe aan een nieuw format voor deze waanzinnige sport.

Vanuit de grond van mijn hart, en ik weet zeker dat ik ook namens de rest van de redactie spreek, BEDANKT! Bedankt voor alle toffe reacties, voor jullie steun, maar natuurlijk ook voor jullie opbouwende kritiek. Net als elk startend ‘verhaal’, zitten er bij ons ook wel eens opstartfoutjes. We leren elke dag opnieuw. De site wordt veel gelezen, op de social media kanalen volgen steeds meer mensen ons. Dat maakt ons ontzettend trots, want dít hadden wij niet bedacht op voorhand.

 

BeNe League

Gestaag komt het nieuwe seizoen eraan. Wij zijn zeer benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Gaan de UNIS Flyers er weer vandoor met het kampioenschap, of weet bijvoorbeeld HIJS ze aan te pakken? En wat gaan de Tilburg Trappers doen bij onze oosterburen? Wij denken zelf dat dat ze voor de derde keer de titel zullen pakken en Tilburg eens te meer op hun kop gaat zetten, want als wij iets hebben ervaren is dat Tilburg een echte IJshockey stad is (geworden) en dat de feestjes die daar gevierd worden na een overwinning, laat staan een kampioenschap, zeer gezellig zijn.

De NHL

De NHL staat ook weer voor de deur, en ook dat gaan wij zeer intensief volgen. Sommige redacteurs zullen zelfs naar wat wedstrijden gaan. Voor velen van ons is de liefde voor IJshockey toch begonnen bij het kijken naar de grote sterren in de NHL, en die liefde zal nooit meer weggaan.

De grote vraag is, wie gaat het daar dan doen? Vorig seizoen waren Nashville Predators de grote verrassing, maar kunnen zij, die leunen op een ijzersterke defensie, het dit keer echt gaan klaren en die Stanley Cup binnen gaan slepen? Of gaat de cup “gewoon” weer naar Pittsburgh Penguins met de grote man Crosby en zijn adjudant Malkin? Wellicht dat Edmonton Oilers roet in het eten gaat gooien voor iedereen onder aanvoering van “The next one” Connor McDavid?

En waar iedereen bij ons erg nieuwsgierig naar is, is natuurlijk hoe Daniel Sprong het gaat doen. Gaat hij het roster van de Pens halen of niet?

IJhockey is meer!

Het mooie van deze sport is, dat je het niet weet. Het kan alle kanten op. Het verrassingselement is er, en dat spreekt mensen aan. Wanneer een ploeg vlak voor tijd voor staat, kan het nog compleet omdraaien IJshockey is een machtig mooie sport, en zodra mensen het gezien hebben, laat het ze niet meer los.

En dat is nu juist de bedoeling van Face-Off. Mensen intrigeren in de wereld van het ijs en de puck. Fans in beweging krijgen, die verslingerd raken aan de gedrevenheid in de ijshallen en de gezelligheid achteraf. Want IJshockey is meer dan een sport, het is een manier van leven. Knallen op het ijs en elkaar prijzen daarna.

Wij gaan ervoor zorgen dat u niets te kort gaat komen op het gebied van IJshockey. Samen met u kunnen -en gaan- wij ijshockey op de kaart gaan zetten, zodat het weer de aandacht zal krijgen die het verdient in dit land.

Samen met u zijn wij 100% IJshockey!

Previous Ondrej Kratky nieuwe coach Zoetermeer Panters
Next 4-on-4: Doug Mason, drukke weekenden, Metropolitan Divison & Auston Matthews