Bene League Preview: ERA Renomar HYC Herentals


ERA Renomar HYC Herentals IJshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op ERA Renomar HYC Herentals.

Één van de belangrijkste wijzigingen is de clubnaam, want de komende drie seizoenen is HYC omgedoopt naar ERA Renomar HYC Herentals.

Afgelopen seizoen: HYC, spelend op een buitenbaan in Herentals, won het Belgisch kampioenschap en de Belgische beker. In de BeNe League kenden de Belgen een uitstekend seizoen; met slechts twee verliespartijen, 47 punten, 117 goals voor en 44 tegen bereikte het de halve finale in de Bene League. Daarin werd het zeer verrassend uitgeschakeld door HIJS Hokij Den Haag. De kans om te strijden om een triple op het palmares te zetten ging daarmee in rook op.

Aangetrokken/vertrokken: De overgang vanuit Olympia Heist van Arne Van Espen is zonder twijfel een aanwinst voor de HYC defensie. Deze 1m92 grote jongeman draait al 4 jaar mee op seniorsniveau en zal ongetijfeld in Herentals ongetwijfeld nog sterker presteren. De Canadese center met de prachtige naam, Jacob Laliberté die 94 punten scoorde in 29 wedstrijden trok naar de Franse Alpen en zal er voor D2 club Briançon gaan spelen. Dit is een aderlating en HYC heeft nog niets gecommuncieerd in zake vervanging. Wel werd met Renomar een nieuwe hoofdsponsor gecontracteerd voor de komende 3 jaar en wil men ook in Herentals de eigen jeugd meer kansen geven in het eerste team.

Keep an eye on: Er zijn drie spelers die er duidelijk bovenuit steken in mijn ogen. Captain Mitch Morgan zat met zijn 90 punten in 30 wedstrijden kort achter topscorer Laliberté. Maar zowel broer Vincent Morgan als ook die andere Canadees Trevor Hunt zijn routiniers die nog steeds een wedstrijd op hun eentje kunnen doen kantelen.

Voorspelling: Herentals zal uiteraard weer meedoen aan de play-offs van de BeNe League. De Belgen beschikken over een meer dan degelijke ploeg, de Belgische evenknie van Heerenveen is geen gekke vergelijking in deze. Het zal revanche willen en voor minder dan een finaleplek zal HYC niet gaan. In de nationale competitie zal het met Luik Bulldogs strijden om de Belgische titel.

Previous Vanaf 4 september: Sprong Show
Next Oberliga Preview: Tilburg Trappers