Oberliga Preview: Tilburg Trappers


Face-Off volgt uiteraard ook de prestaties in de Oberliga nauwgezet. Wij nemen jou mee in de voorbeschouwing op het komende seizoen aan de hand van een terugblik op het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Tilburg Trappers, onze Nederlandse trots in de Duitse competitie.

Afgelopen seizoen: Net als in het seizoen 2015-2016 mocht Tilburg Trappers zich kampioen van de Oberliga noemen. Tölzer Löwen werd in de finale met 3-1 aan de kant gezet. In het reguliere seizoen eindigde Trappers op een vierde plaats in de Oberliga Nord, kort achter Moskitos Essen en Füchse Duisburg. De zegetocht in de playoffs voerde langs Crocodiles Hamburg (3-1), Selber Wölfe (3-1) en Moskitos Essen (3-1), met als klap op de vuurpijl winst tegen Tölzer Löwen. Promoveren kon Tilburg echter niet naar DEL 2, hiermee volgde het de afspraken die gemaakt waren bij de toetreding tot de Oberliga.

Aangetrokken/Vertrokken: Brock Montgomery is vanuit Canada geland in Tilburg, Parker Bowles kwam in de kielzog van Montgomery mee uit Calgary, verdediger Alexey Loginov werd overgeheveld uit het BeNe League team, het jeugdige talent Max Hermens komt over uit Zweden, de 20-jarige Ruud Leeuwesteijn krijgt de kans om een vaste plek af te dwingen in het doel en Nardo Nagtzaam kwam over van Moskitos Essen. De international, nog actief op het WK in Belfast met Oranje, was vorig seizoen goed voor 21 punten in Duitsland. Ook achter de bank een wijziging bij Trappers. Daar is Josh Mizerek aangetrokken als assistent-coach van Bo Subr, na het vertrek van Nick de Jong.

De grootste ‘shock’ was het stoppen van captain Diederick Hagemijer. De imports Justin Larson (studie) en Shane McColgan (niet verlengd) zwaaiden af in Tilburg. Levi Houkes toog naar Nijmegen, goalie Martijn Oosterwijk mocht vertrekken, Bjorn Willemse stopte, Ritchie van Hulten speelt komend seizoen voor Kemphanen en clubicoon Peter van Biezen zwaaide in april definitief af vanwege trombose.

Vooruitblik: Tilburg is -logischerwijs- één van de topfavorieten om voor het derde seizoen achter elkaar de titel te pakken. En dat is dan ook zeker de ambitie; na twee Nederlandse titels en twee Oberliga kampioenschappen is de missie duidelijk: ‘We gaan voor vijf op een rij’. De ploeg bleef nagenoeg intact, en met het aantrekken van Hermens en Loginov krijgt de ploeg zowel diepte als defensieve kracht erbij.

Keep an eye on: Na het vertrek van de imports Larson en McColgan, zijn natuurlijk de ogen gericht op Parker Bowles en Brock Montgomery. De nieuwe imports krijgen een behoorlijke ‘erfenis’ om in ieder geval Larson te doen vergeten. Hou ook de jonkies van de derde en vierde lijn in de gaten dit seizoen; Reno de Hondt en Jonne de Bonth.

Voorspelling: Tilburg legt de lat voor zichzelf hoog en daar doe ik vrolijk aan mee. Trappers ademt ijshockey en is bezig iets moois neer te zetten. Mijn verwachting is dat de Brabanders dit jaar met de derde Oberliga titel op rij aan de haal gaan. Chauvinstisch? Misschien. Maar vooral op basis van kwaliteit is deze voorspelling helemaal niet zo gek. Nu hopen dat de Duitsers meewerken aan promotie van Trappers naar de DEL2. Dan is het tijd voor een volgende stap in de professionalisering van het Tilburgse ijshockeyproces.

Previous Bene League Preview: ERA Renomar HYC Herentals
Next Recaps Bekertoernooi