Interview: Britt Wortel en Emily Even


Vlak na de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Australië sprak Richard de Weijze met Britt Wortel en Emily Even. Het defensieve koppel van Oranje kan het goed met elkaar vinden, zowel op als naast het ijs.

Australië, zwakke broeder
Wortel en Even spraken van een redelijk eenvoudige zege op Australië. Het spel van het Nederlands team was niet van het niveau wat we tegen Zuid Korea kunnen en mogen verwachten gaven de meiden eerlijk aan. Immers, in de sport gaat vaak het betere team mee in het mindere niveau van een zwakkere tegenstander. Zo ook vandaag. Anyway, er werd wel gewoon gewonnen van de Aussies. Omdat Zuid Korea ook won, van Noord Korea notabene voor stampvolle tribunes, is het duel tegen Zuid Korea een échte finale. Dan zal Nederland uit een ander vaatje moeten tappen, zo menen de dames: “maar daar hebben we alle vertrouwen in!”.

Chemie
Het is opmerkelijk hoe goed Britt Wortel en Emily Even elkaar aanvoelen op het ijs. Hoewel ze ver van elkaar vandaan wonen en spelen, Wortel speelt bij Geleen en Even bij Concordia Stingers in Montréal in Canada, is er sprake van chemie. Wortel werd zelfs uitgeroepen tot MVP tegen Australië. Ze zijn zoals gezegd vol vertrouwen voor het duel tegen het vernieuwde Zuid Korea. Immers, dat team herbergt veel nieuwe speelsters wat hen een kwaliteitsimpuls heeft gegeven. Over de andere kant zeggen de defensieve maatjes dat dát Nederland juist weer een extra prikkel geeft om nog beter te presteren.

Chill dagje
Morgen heeft het team van bondscoach Joep Franke een ‘chill dagje’. ’s Avonds gaat de knop om en richten Wortel en Even zich met het team op Zuid Korea. Het doet beide meiden goed dat er een aantal Nederlandse fans zijn meegereisd naar Zuid Korea. Ook een aantal Koreaanse fans op de tribune is inmiddels Oranje fan, inclusief Nederlandse vlaggetjes en ‘Holland Holland’ aanmoedigingen op de tribune. Ook in Nederland wordt er flink meegeleefd en dat doet de Nederlandse dames goed.

Previous Interview: Dames bondscoach Joep Franke
Next Interview: Bondscoach Chris Eimers