Time Out: Niels Lemans


In Time Out zetten wij een speler uit de Nederlandse competitie in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Sven van der Oost korte vragen en stellingen op hen af, en leren we de spelers op een ontspannen manier kennen als er geen schaatsen ondergebonden zijn.

Deze week leren we de 20-jarige Niels Lemans kennen. Deze in Tilburg geboren winger maakt dit seizoen zijn minuten in het BeNe League team van Red Eagles ‘s-Hertogenbosch.

Naam: Niels Lemans

Geboren: 13 november 1997

Woonplaats: Tilburg

Partner: Stacy Klijsen

Kinderen: Geen

Broers/Zussen: een oudere broer Rik Lemans, een jonger zusje Iris Lemans.

Lengte: 1.83m.

Gewicht: 88kg.

Clubs: Tilburg Trappers, Red Eagles Den Bosch.

Positie: links of rechts wing.

Speelt ijshockey sinds: ik denk ongeveer mijn 6e jaar.

Sterke Punt: fysieke en harde speler.

Zwakke Punt: beheersen van emoties.

Trainers: Arjan Aarts, Bas Stakenburg, Dennis Verhoof, Bjorn van der Put, Casey Vanschagen, Henry de Kort, Marco van den Besselaar, Dennis ten Bokkel, Willem van de Kraak.

Favoriete club in de NHL: Toronto Maple Leafs.

Mooiste stadion waar jij gespeeld hebt: het mooiste stadion waar ik gespeeld heb, was op het WK u18 in Estland.

Beste speler in Nederland: Peter van Biezen die helaas gestopt is. Zijn manier van spelen sprak me aan, hij liet zien dat je met hard werken een heel eind kan komen.

Beste speler in de NHL: PK Subban, speelt hard en heeft een goed speloverzicht.

Hoogtepunt: alle kampioenschappen en de WK’s waar ik mee naar toe mocht. Het blijft altijd mooi om voor je eigen land te mogen spelen.

Dieptepunt: dat ik met het Christ Verwijst Toernooi tijdens een wedstrijd mijn enkel had gebroken en daardoor twee operaties moest ondergaan.

Beste trainer: Casey Vanschagen. Hij heeft veel ervaring, bij hem was het niet alleen dat je mocht spelen als je talent had. Ook alle harde werkers kregen bij hem een mooie rol.

Welk recentelijk nieuwsfeit heeft het meest indruk op je gemaakt: het overlijden van Mace Riedijk, dat was wel een schok. Ik ken Mitchell en Kevin zelf goed uit mijn jaren in Tilburg.

BeNe Liga opheffen een goed plan?: Nee, ik vind het een mooie competitie ook met de Belgische clubs erbij. Dit geeft een andere vorm aan de competitie en alle jongere spelers die ooit de stap gaan maken hoger op kunnen hier mooi wat ervaring in op doen.

Kampioen 2017/2018: ik denk dat Den Haag kampioen gaat worden. Ze hebben een goed team en hebben genoeg ervaring om een stunt te kunnen maken.

De manier waarop Tilburg Trappers werken: het is mooi om te zien hoe het ijshockey leeft in Tilburg en het Oberliga team doet het super op dat niveau.

Vrije tijd/Hobby’s: in mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn vriendin. Veel leuke dingen doen buiten het werken en het ijshockey om.

TV serie/programma’s: ik kijk wel eens wat films op Netflix maar niet heel vaak, het liefste ben ik buiten in de frisse lucht.

Muziek: ik luister veel Nederlandstalige muziek op de werkvloer, maar in de bus voor een wedstrijd heb ik het liefst een mixtape.

Eten: ik ben dol op pasta’s.

Favoriete drankje: in het weekend hou ik wel van een Bacardi cola maar door de weeks drink ik veel vitamine water.

Vakantieland: Curacao.

Favoriete stad: Tilburg.

Beste eigenschap: altijd door willen gaan en er alles aan willen doen om te winnen.

Slechtste eigenschap: heel erg ongeduldig.

Ambitie: om veel ervaring op te doen en later een mooie rol te kunnen spelen in een team dat meedraait in de top van de competitie.

Typische ijshockeyhumor: Slap Shot met de Hanson brothers.

Wie wijs jij aan als volgende speler: Danny Mols.

Previous Verrassende nederlaag Washington bij Arizona
Next Heerenveen, Geleen en HYC boeken belangrijke zeges