Heerenveen, Geleen en HYC boeken belangrijke zeges


Trappers Geleen Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Vier duels op de rol vanavond in de BeNe League waarbij er drie teams uit de top-5 aan de bak mochten. Heerenveen,  Geleen en HYC boekten allen belangrijke zeges.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ANTWERP PHANTOMS 7-3

FLyers vs Phantoms Face-Off
Foto: UNIS Flyers

Na de zeges van Den Haag en Nijmegen op vrijdag, wist Heerenveen wat het te doen stond. De opdracht was simpel: winst op Antwerp hield hen op de tweede plek. De start zal menig Fries de schrik om het hart hebben aangejaagd. Phantoms nam na twee minuten brutaal de leiding via Bram Klijsen. Heerenveen stelde echter orde op zaken, door vier ‘unanswered goals’ van Pippo Limnell, Marc Nijland, Marco Postma en Ronald Wurm. 

In het middenstuk breidden de Flyers tot twee maal toe de voorsprong uit naar vier treffers, maar Antwerp kwam telkens weer terug tot drie. Patrick van Noten was goed voor beide Belgische treffers. In het slotstuk consolideerde de thuisploeg de voorsprong, die nog wat meer glans kreeg via de tweede van Pippo Limnell die de eindstand op 7-3 bepaalde. Heerenveen gaat de kerst in als nummer twee van de BeNe League.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – LACO EATERS GELEEN 1-3

Trappers Geleen Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Dat de jongelingen van Tilburg Trappers in eigen huis geen ‘makkies’ weggeven bewees het vanavond opnieuw. Laco Eaters Geleen ondervond het ditmaal, al liep het geen schade op. Dat heeft er wel even ingezeten, want het duurde lang voor de eerste treffer viel, het doelpunt was wel van Tilburgse makelij. Wouter Sars zette Trappers op 1-0, en zo gingen de teams voor het eerst naar binnen.

In het middenstuk nam Vadim Gyesbreghs zijn ploeg aan de hand met twee treffers, waarna Tilburg in het slotstuk verwoedde pogingen deed om op gelijke hoogte te komen. Vier minuten voor tijd gooide Joey Geurts het duel definitief in het slot, en kon Geleen opgelucht ademhalen. De Limburgers stapten daarmee met een 3-1 winst van het Tilburgse ijs.

LUIK BULLDOGS – RED EAGLES DEN BOSCH 6-0

Gisteren werden de jonkies van Den Bosch op een 11-2 nederlaag getrakteerd. Vandaag zat dat er zeker ook in voor Luik Bulldogs, ware het niet dat Jan-Willem Groenheyde zich ontpopte tot de absolute uitblinker aan Bossche zijde. De keeper zag vele schoten en doelpogingen op zich afkomen, maar hij onderscheidde zich heel vaak. Na 35 minuten spelen stond het ‘pas’ 3-0 in Luiks voordeel.

In de slotfase liep de Luikse brigade naar een 6-0 overwinning weg, maar de Bossche ploeg zou het sieren om goalie Groenheyde na afloop van het duel een pilsje of twee extra aan te bieden. Desalniettemin een duidelijke zege voor Luik, die hen in de strijd om de playoffs een prima opsteker bood.

ERA RENOMAR HYC – CHIEFS LEUVEN 5-4 SO

HYC cs Chiefs Face-Off

De Herentalers van HYC ontvingen op eigen ijs de Chiefs uit Leuven. HYC draait wat stroef de laatste weken, en ook vanavond was dat niet anders. Leuven nam vroeg in het duel de leiding via Pieter-Jan Wouters. HYC kwam voor de eerste keer langszij via Chad Brears, maar zag de bezoekers opnieuw op voorsprong komen via Scott Wamsganz. HYC knokte zich terug via Chad Brears en zo werd een vermakelijke openingsperiode afgesloten op 2-2.

Waar iedereen dacht een herboren Herentals te zien, kwam bedrogen uit. Lukas Tambeur zette Chiefs opnieuw op een voorsprong. die overigens via Ben Vercammen als sneeuw voor de zon verdween. Mitch Morgan bracht de Herentalers acht minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong, en leek daarmee de winst binnen te harken. Daar dacht Scott Wamsganz anders over; hij stuurde met zijn gelijkmaker de ploegen naar overtime.

Ook in overtime werd niet meer gescoord door beide ploegen, en dus moest de shootout de beslissing brengen in dit Belgische onderonsje. Uiteindelijk ging HYC er met het tweede punt vandoor. Waar HYC beide pogingen in het mandje legde, misten de Leuvenaren twee van hun drie pogingen.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 12 10 1 0 1 32 +45
2 Unis Flyers Heerenveen 14 10 0 1 3 31 +41
3 AHOUD Devils Nijmegen 14 10 0 0 4 30 +27
4 ERA Renomar HYC 12 8 2 0 2 28 +26
5 Laco Eaters Geleen 13 8 1 1 3 27 +21
6 Luik Bulldogs 13 8 0 0 5 24 +16
7 Eindhoven Kemphanen 14 7 0 1 6 22 -2
8 Amsterdam Tigers 13 5 1 0 7 17 -12
9 Trappers Toekomstteam 14 4 1 1 8 12 -27
10 Chiefs Leuven 11 3 0 2 6 11 -25
11 Antwerp Phantoms 11 3 0 0 8 9 -14
12 Zoetermeer Panters 13 2 1 1 9 9 -9
13 Red Eagles Den Bosch 12 0 0 0 12 0 -86
Previous Time Out: Niels Lemans
Next Kerstbreak: Tampa Bay koploper, Vegas blijft maar stunten!