Kerstbreak: Tampa Bay koploper, Vegas blijft maar stunten!


Face-Off NHL Recaps

Maar liefst vijftien wedstrijden vannacht in de NHL voor de kerstmis break. Rik Bruijnius, Cor Machielsen en Bram Niewold halen de uurtjes slaap die ze vannacht hebben gemist wel in tijdens de kerstdagen, maar ze brengen jullie wel eerst op de hoogte van wat er allemaal op het ijs gebeurde.

Tampa Bay Lightning – Minnesota Wild 3-0

Andrei Vasilevskiy had tweeentwintig reddingen nodig om zijn drieëntwintigste overwinning te laten noteren. Hiermee heeft hij de meeste winst partijen van het lopende seizoen op zijn naam staan. Alle drie doelpunten vielen in de derde periode. Verdediger Dan Girardi was met een doelpunt en assist de topscorer van vandaag.(rb)

Vegas Golden Knights – Washington Capitals 3-0

Marc-Andre Fleury pakte zijn eerste shutout met de Golden Knights tegen de Capitals. Hij stopte alle 26 schoten. De eindstand stond na de eerste periode al op het scorebord door goals van Alex Tuch, Oscar Lindberg en William Karlsson. (cm)

Boston Bruins – Detroit Red Wings 3-1

Patrice Bergeron maakte twee goals, één daarvan was de winnende. Brad Marchand was goed voor een goal en een assist en goalie Tuukka Rask maakte dertig reddingen. Boston kwam op voorsprong door een powerplay goal maar Detroit kwam in diezelfde powerplay terug met een shorthanded goal van Frans Nielsen. Verder kwam Detroit niet en verloor zodoende hun tweede wedstrijd op rij.(rb)

New York Islanders – Winnipeg Jets 5-2

Winnipeg had veertig schoten op doel nodig voor twee goals, waar de Islanders er negenentwintig nodig hadden om vijf keer te scoren. Mathew Barzal scoorde een hattrick en dat was alle keren op aangeven Jordan Eberle. De eerste twee schoten waren meteen raak voor de Islanders, toch mocht goalie Steve Mason de wedstrijd uit spelen en zodoende nog drie keer vissen. Dit was de tweede nederlaag op rij voor de Jets.(rb)

Edmonton Oilers – Montreal Canadiens 4-1

De schrik sloeg toe drie minuten voor tijd toen Connor McDavid van zo’n twee meter afstand vol een schot blokte en dus mank het veld verliet. De opluchting was dan ook groot dat er niets gebroken is en hij na de feestdagen gewoon weer kan spelen. De grote man was vandaag echter Leon Draisattl met drie assists op goals van Ryan Strome, Milan Lucic en Jujhar Khaira. De andere werd gemaakt door Connor McDavid. De enige goal van de Canadiens werd gemaakt door een PPG van Andrew Shaw. (cm)

Florida Panthers – Ottawa Senators 1-0

Een duel der goalies, beide teams hadden 38 SOG. Mike Condon van Ottawa werd een keer gepasseerd door Jonathan Huberdeau, en goalie James Reimer pakte een shutout voor de Panthers (cm)

New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 4-1

Ondanks dat Patrick Kane zijn 300ste goal maakte met de 3-1, was het na de eerste periode een zware klus om nog terug te komen voor de Blackhawks. Binnen dertien minuten keken ze al tegen een 3-0 achterstand aan door goals van Brian Boyle, Kyle Palmieri en Pavel Zacha. Nadat Taylor Hall binnen twee minuten in de derde periode de 4-1 maakte was het gedaan met Chicago. (cm)

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 2-3

De wedstrijd in Madison Square Garden stond in het teken van de terugkeer van Auston Matthews, die na een blessure eindelijk weer kon starten voor Toronto. Hij nam zijn ploeg gelijk op sleeptouw door te starten met een assist en hier later ook een goal aan toe te voegen. William Nylander kon dezelfde cijfers overleggen en Jimmy Vesey scoorde tussendoor ook nog voor Rangers (2-1). De Rangers leken in de derde periode 3-3 te maken, maar de goal werd wegens offside afgekeurd. Toronto blijft door de zege bovenin meespelen, New York Rangers ligt nog altijd op schema voor een wildcard spot in de play-offs.(bn)

Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 0-4

De Stanley Cup winnaars zijn het momentum even kwijt. Nu werd er in de PPG Paints Arena al weer voor de vijfde keer uit zeven wedstrijden verloren. Anaheim’s John Gibson maakte 29 reddingen en zorgde daarmee voor een shutout. De goals voor de Ducks kwamen op naam van Ondrej Kase, Rickard Rackell, Andrew Cogliano en Cam Fowler. (cm)

Carolina Hurricanes – Buffalo Sabres 4-2

Na één goal in de eerste periode gebeurde het allemaal in de tweede voor Carolina, dat in eigen huis goed voor de dag kwam. Hurricanes verdediger Justin Faulk had zijn vizier op scherp en scoorde twee keer, Tuevo Teravainen gaf maar liefst drie assists. Welbeschouwd kwamen de Sabres nooit in de buurt van een zege en na een goalloze derde periode gingen ze een illusie armer terug naar Buffalo. (bn)

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 2-1 SO

Brian Elliot voor de Flyers en Sergei Bobrovsky voor de Blue Jackets hielden de wedstrijd lang in evenwicht met 30 reddingen voor Elliot en 35 reddingen voor Bobrovsky. In de eerste periode werd Elliot gepasseerd door Seth Jones met een PPG. Ivan Provorov scoorde in de tweede periode voor Philadelphia. In OT werd er niet gescoord dus moesten de shootouts het verschil maken. Daar was het wederom Sergei Bobrovsky die alle shootouts van de Flyers wist te stoppen waardoor de enige die werd gemaakt door Pierre-Luc Dubois de winnende was. (cm)

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 2-6

Een overwicht aan schoten op doel ten spijt, gingen de Coyotes in eigen huis ten onder tegen de efficientie van de Avalanche. In een tijdsbestek van vier minuten schoot Colorado er vier binnen in de tweede periode; deze klap kwam Arizona nooit meer te boven. Carl Soderberg werd met twee goals man van de wedstrijd voor de Avalanche, die door de zege weer wat lucht krijgen onderin de Central Division. De Coyotes blijven door de nederlaag de hekkensluiter van de NHL.(bn)

Dallas Stars – Nashville Predators 4-3 SO

Dat de Stars nog de winst in de eigen American Airlines Arena konden houden was te danken aan hun goalie Ben Bisschop. In de OT moest er zelfs voor 31 seconden tegen een vijf tegen drie stand worden gehouden, en vier volle minuten een vier tegen drie, maar alle vijf de schoten werden tegen gehouden. In totaal maakte Bischop 29 reddingen. Hij was kansloos op schoten van Alexei Emelin, Calle Jarnkrok en Ryan Johansen. Voor Dallas scoorde Tyler Sequin, Antoine Roussel en Martin Hanzal. In de shootouts waren het alleen de Stars die scoorde met de winnende van Tyler Sequin, dus de beide punten bleven in Dallas. (cm)

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1-3

Een interessante clash tussen twee teams die hun laatste drie wedstrijden verloren en zich in Rogers Arena probeerden te revancheren. St. Louis aanvaller Patrik Berglund bracht zijn ploeg in de eerste periode op voorsprong met een backhander. In de tweede periode was het Brock Boeser met zijn twintigste goal dit seizoen die de stand gelijktrok. Met goals van achtereenvolgens Kyle Brodziak en Alexander Steen trokken de Blues de wedstrijd naar zich toe. Door een sterk keepende Jake Allen kwam de zege niet meer in gevaar. Door de overwinning blijft St. Louis bovenaan in de central division, terwijl Vancouver alleen Arizona onder zich heeft in de pacific division en hoopt op betere tijden.(bn)

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 2-0

Voor de eerste keer dit seizoen krijgen de Kings een shutout aan de broek. Martin Jones hield zijn goal schoon op de 28 schoten die er op hem afkwamen. En de goals van Marcus Sorensen en Joe Pavelski betekende twee punten voor de Sharks.(cm)

Previous Heerenveen, Geleen en HYC boeken belangrijke zeges
Next NHL Power Rankings: Oilers stijgen flink voor kerstbreak