Verrassende nederlaag Washington bij Arizona

Face-Off NHL Recaps

Vier duels vannacht in de NHL. Rik Bruijnius en Ed Versteeve zagen dat Washington Capitals verrassend onderuit ging bij Arizona Coyotes en Montreal het Canadese onderonsje tegen Calgary Flames in winst omzette.

Arizona Coyotes – Washington Capitals 3-2 OT

Clayton Keller was de gevierde man bij Arizona Coyotes. Hij gaf de assist die vlak voor het einde van reguliere speeltijd de gelijkmaker van Christian Fischer opleverde, en scoorde 27 seconden voor tijd de winnende treffer in overtime. De Capitals namen tot toe twee maal de leiding, maar het was niet voldoende om de zege mee te nemen uit de woestijn. (Ed)

Buffalo Sabres – Philadelphia Flyers 4-2

Buffalo maakte een einde aan serie verliespartijen door Philadelphia te verslaan. Het was een gelijk opgaande wedstrijd die beslist werd in de laatste twee minuten. Met nog twee minuten en tien seconden op de klok was het Michael Raffl die de 2-1 aan liet tekenen. Daarna scoorde Jack Eichel twee keer in een leeg doel, terwijl tussen door Shayne Gostisbehere ook nog voor Philadelphia scoorde. (RB)

Florida Panthers – Minnesota Wild 4-2

Jonathan Huberdeau en Connor Brickley waren samen goed voor drie doelpunten in de derde periode om een achterstand om te buigen naar een overwinning. Met 34 om 31 schoten op doel waren de ploegen aan elkaar gewaagd vandaag. Het fysiekere spel van Florida gaf vandaag de doorslag. Met drieëntwintig tegen negen hits was dat een duidelijk zichtbaar verschil. (RB)

Calgary Flames – Montreal Canadiens 2-3

Montreal ging met de zege aan de haal in het Canadese onderonsje op bezoek bij Calgary. De Canadiens namen een 3-0 voorsprong, mede door de eerste treffer in twee jaar tijd van Byron Froese. De zege leek in de knip, maar twee goals in het slotstuk zorgden nog voor een spannende slotfase. Montreal hield vol en pakte zo de derde zege in de laatste vier duels. (Ed)