BeNe League Preview: Red Eagles ‘s-Hertogenbosch


Red Eagles Den Bosch

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op Red Eagles ‘s-Hertogenbosch.

Afgelopen seizoen: Alhoewel men in Brabant weet wat een goed feestje vieren is, was het afgelopen seizoen er één waar de slingers en ballonnen niet uit de kast getrokken hoefden te worden in Den Bosch. Logisch ook als je in ogenschouw neemt dat Red Eagles zijn rentree maakte op het hoogste ijshockeyniveau in Nederland.

In poule B van de BeNe League eindigde men als laatste. Slechts twee winstpartijen stonden er op het conto van de Red Eagles. Het bekertoernooi verliep niet veel beter; één winstpartij in zes duels betekende einde oefening voor de Bosschenaren.

Aangetrokken/Vertrokken: De 24-jarige Zweedse import Niclas Henningsson komt de gelederen versterken. De center speelde op het Zweedse derde niveau bij Norrtälje IK. Tom Hemmes keert terug op het nest bij Den Bosch, na een uitstapje van één seizoen bij Eindhoven Kemphanen. Ook vanuit de lichtstad komt Vince van der Kraak over, om de Bossche ploeg te versterken. Vanuit Zoetermeer kwam goalie Jan-Willem Groenheyde over, om zijn kans in het doel te pakken.

Coach Jeffrey van Iersel vertrok naar Ahoud Devils en nam in zijn kielzog verdediger Danny Mols mee. Michael Sterkens en Remco Knoren vertrokken naar zuiderlijker oorden en gaan het shirt van Geleen Smoke Eaters aantrekken komend seizoen. Evo Suurhoff is ook vertrokken en gaat het toekomstteam van Tilburg versterken, net als Berry Donders.

Vooruitblik: Ik vrees voor de Bosschenaren dat het opnieuw een seizoen in de marge zal worden. Sterker; je moet het ergste vrezen voor komend seizoen. De ploeg trok zich terug uit het nationale bekertoernooi. De geruchten gaan al even de ronde, dat men vreest dat Den Bosch ook een soortgelijke beslissing neemt voor de BeNe League.

De nieuwe coach Willem van de Kraak gaat verder (op)bouwen in Den Bosch, waar men de focus heeft liggen op jonge talenten door hen structureel op het hoogste niveau ijstijd te geven. Men bouwt de ploeg nu op voor de langere termijn en dat is een prachtig ambitieus plan.

Het is te hopen dat deze talenten die men uit eigen kweek voortbrengt ook daadwerkelijk aan de club weet te binden en niet dat men uitwaait naar grootmachten als Heerenveen of Den Haag, of dichterbij huis aan Tilburg Trappers.

Keep an eye on: De ogen zijn gericht op Niclas Henningsson de import van de Eagles. Altijd lastig om met het predikaat ‘import’ te spelen, maar je wordt niet voor niets gehaald. Ik ben benieuwd of hij de aanval van nieuwe impulsen kan voorzien; het zou welkom zijn, want de Eagles scoorden vorig seizoen de minste treffers in poule B (61 goals).

Goalie Jan-Willem Groenheyde gaat een druk seizoen krijgen. Dat is wellicht niet leuk, maar het geeft hem wel een kans om zich met een hoog aantal saves te onderscheiden gedurende het seizoen.

Voorspelling: Of Den Bosch de prachtige tijden van weleer (de jaren 70) weer kan laten herleven is de vraag; maar die tijden komen volgend seizoen zeker nog niet terug. Men heeft simpelweg nog geen BeNe League waardige selectie op de been op dit moment, verre van zelfs, dus mogen we niet heel veel van Eagles verwachten. Vooralsnog vrees ik ik dat de huidige ploeg de schietschijf wordt van de competitie.

 

Ik verwacht dat Red Eagles wederom in de onderste regionenen terecht zal komen.

Previous Wesley Zoutman debuteert bij A21 Academy
Next Erewedstrijd Ron Berteling groot succes