Edmonton verspeelde een voorsprong tegen Dallas en verliest game drie


foto: Twitter Dallas Stars

Game drie van de NHL Western Conference Final was er weer een waar Edmonton een vroege voorsprong verspeelde door middel van verdedigende domheid tegen Dallas. Game vier is nu wel zeer noodzakelijk om die te winnen. Connor McDavid bleef indruk maken door in slechts 64 wedstrijden 100 playoff-punten te bereiken, waarmee hij de vierde snelste speler is die deze mijlpaal behaalde.

LEES OOK: Rangers winnen toch na verspelen twee goals voorsprong tegen Panthers

Edmonton Oilers – Dallas Stars 3-5 (stand in de series 2-1 DAL)

Wat een teleurstellende nederlaag voor de Edmonton Oilers. Na een vroege voorsprong van 2-0 konden ze deze niet vasthouden. En verloren ze met 5-3 van de Dallas Stars in game drie. Deze nederlaag geeft de Stars een voorsprong van 2-1 in de serie en herstelt het thuisvoordeel voor Dallas.

De Oilers begonnen sterk, met een schot van Connor McDavid dat afketste via Zach Hyman voor de openingsgoal. Mattias Ekholm gaf daarna de assist op McDavid voor de tweede goal, waardoor Edmonton een solide vroege voorsprong te pakken kreeg. Echter, Dallas keerde het tij in de tweede periode met drie goals binnen vier minuten waarbij Jason Robertson twee keer scoorde om de wedstrijd gelijk te trekken. De Stars namen de leiding met een doelpunt van Wyatt Johnston, die profiteerde van een verdedigingsfout van de Oilers.

Ondanks een gelijkmaker van Adam Henrique in het slot van de derde periode. Voltooide Robertson zijn hattrick (zijn eerste in de play-offs) met de winnende goal waarbij goalie Stuart Skinner een klein gaatje open hield en waarbij Robertson dat wist te vinden. En een empty netter bezegelde het lot van Edmonton. De verdedigingsproblemen van de Oilers, met name de combinatie van Darnell Nurse en Cody Ceci, waren duidelijk zichtbaar in deze wedstrijd.

 

Previous Tsjechië wereldkampioen, zilver Zwitserland, brons Zweden
Next Panthers verslaan Rangers in overtime en staan nu 2-2