Panthers verslaan Rangers in overtime en staan nu 2-2


Foto: X (Twitter) Florida Panthers

Game vier van de NHL Eastern Conference Final was alweer de derde wedstrijd waar overtime aan te pas kwam. Het was de eerste keer dat Florida Panthers een overtime wist te winnen in deze series van de New York Rangers.

LEES OOK: Edmonton verspeelde een voorsprong tegen Dallas en verliest game drie

Florida Panthers – New York Rangers 3-2 OT (stand in de series 2-2)

Sam Reinhart scoorde een powerplay goal in de eerste minuut van de overtime. En daarmee brachten de Florida Panthers in de Eastern Conference Final de stand op 2-2 met een 3-2 overwinning tegen de New York Rangers in game vier in de Amerant Bank Arena. Reinhart voltooide een tic-tac-toe aanval met Brandon Montour en Aleksander Barkov met een one-timer vanaf rechts. Florida had verloren in de overtime in games twee en drie van de best-of-seven serie, die doorgaat met game vijf in New York op donderdag.

Sam Bennett en Carter Verhaeghe scoorden ook, en Barkov had twee assists voor de Panthers. Goalie Sergei Bobrovsky maakte 21 reddingen.

Vincent Trocheck en Alexis Lafrenière scoorden, en Artemi Panarin en Adam Fox hadden elk twee assists voor de Rangers. Igor Shesterkin maakte 37 reddingen. Trocheck gaf de Rangers een 1-0 voorsprong met een powerplay goal in de eerste periode. Panarin stuurde een pass naar Trocheck, die scoorde met een one-timer over Bobrovsky’s rechter schouder. Bennett maakte er 1-1 van in de tweede periode, drie seconden nadat een powerplay was verlopen. Zijn eerste schot verraste Shesterkin die een rebound weg gaf, en Bennett pushte de puck erin via de schaats van de goalie. Verhaeghe gaf Florida een 2-1 voorsprong met een powerplay goal. Hij kon de puck aan de rand van de goal crease binnen schuiven nadat Tkachuk’s pass van Rangers verdediger Ryan Lindgren afketste. Lafrenière maakte gelijk aan het begin van de derde periode, door Fox’s backhand, die naast zou gaan, binnen te tikken.

 

Previous Edmonton verspeelde een voorsprong tegen Dallas en verliest game drie
Next Vijf unanswered goals helpen Edmonton langs Dallas in game vier