Vijf unanswered goals helpen Edmonton langs Dallas in game vier


Edmonton
Foto: PERRY NELSON-USA TODAY SPORTS

Game vier in de NHL Western Conference Final werd een prooi voor de Edmonton Oilers nadat ze de Dallas Stars versloegen met 5-2. En Connor McDavid werd wel op een hele onwerkelijke manier van een goal beroofd.

LEES OOK: Panthers verslaan Rangers in overtime en staan nu 2-2

Edmonton Oilers – Dallas Stars 5-2 (stand in de series 2-2)

De vorige wedstrijd begonnen de Oilers met een 2-0 voorsprong en verloren uiteindelijk. En in deze wedstrijd werd dat scenario omgedraaid. Dallas scoorde meteen met de eerste beste aanval via Wyatt Johnston. En in de vijfde minuut schoot ESA Lindell op de goal en via de kont van Darnell Nurse (hij was niet gekoppeld aan Cody Ceci in deze wedstrijd). Was goalie Stuart Skinner kansloos om de puck te stoppen. Maar de Oilers wisten het momentum terug te pakken in het tweede gedeelte van de eerste periode.

Via Ryan McLeod (na een botsing tussen goalie Jake Oettinger en verdediger Ryan Sutter van Dallas). Kon hij de puck in het lege doel schuiven. En Evan Bouchard scoorde de 2-2 op de rebound zodat het na de eerste twintig minuten een gelijke stand was. In de tweede periode hadden de Oilers maar 51 seconden nodig om wederom twee goals te scoren. Op de penalty kill waarmee ze al 23 keer achter elkaar de nul hebben gehouden sloegen ze op een breakaway toe.

Een schot van Thomas Harley werd geblokt door Connor Brown waarna Brown op een uitbraak kon van een 2-op-1 tezamen met Mattias Janmark en de Zweed schoot de puck snoeihard achter Oettinger vanuit de rechterkant. Jason Robertson die bij game drie nog een hattrick scoorde voor Dallas verspeelde de puck in de neutrale zone en Leon Draisaitl zei dank u wel. 4-2 na veertig minuten. Zouden de Oilers nu weer een twee goals verschil voorsprong weggeven? Nee want de derde periode was het vooral Dallas tegenhouden (zonder echte grote kansen voor Dallas) en Mattias Ekholm besliste het duel twee minuten voor tijd met een empty netter geschoten vanaf de doellijn in het verdedigingsvak van de Oilers. Net zoals in de Eastern Conference is de stand nu 2-2 en zullen de beide Conference finales beslist gaan worden in een best of three.

 

 

 

 

Previous Panthers verslaan Rangers in overtime en staan nu 2-2
Next Florida pakt matchpoint tegen New York Rangers in ECF