Rangers winnen toch na verspelen twee goals voorsprong tegen Panthers


Rangers
Foto: Twitter New York Rangers

Game drie van de NHL Eastern Conference Final werd er wederom een voor in de boeken. Twee keer kwamen de Florida Panthers terug van een achterstand maar aan het eind in overtime via een redirect wonnen de mannen van de New York Rangers en pakten daarmee een 2-1 voorsprong in de series.

LEES OOK: Dallas verslaat Edmonton in game twee

Florida Panthers – New York Rangers 4-5 OT (stand in de series 2-1 NYR)

De New York Rangers doorstonden een comeback van Florida twee keer in game drie tegen de Florida Panthers. Maar uiteindelijk kwamen ze als winnaar uit de bus met een 5-4 overwinning in overtime. Hiermee nemen ze een 2-1 voorsprong in de Eastern Conference Final serie. Ondanks dat ze in de derde periode een voorsprong van twee doelpunten kwijtraakten en onder intense druk van de Panthers kwamen te staan. Was het Igor “De Verschrikkelijke” Shesterkin 33 saves .892 save percentage die de boel overeind hield voor de Rangers. In de derde periode scoorden de Panthers tweemaal binnen een tijdsbestek van twee minuten, waardoor de stand 4-4 werd. En de Rangers in de verdediging werden gedwongen. De Rangers werden gedurende de hele wedstrijd zwaar onder vuur genomen, met de Panthers die in totaal 108 schoten op doel afvuurden, vergeleken met slechts 44 van New York. Florida domineerde ook de derde periode met dertien schoten op doel tegen vier van de Rangers. De Rangers noteerde ook 37 geblokte schoten

Het beslissende moment in overtime kwam na zes minuten, toen Alex Wennberg zijn eerste goalvan de Stanley Cup play-off scoorde. Wennberg profiteerde van een verdedigingsfout van de Panthers door een schot van Ryan Lindgren langs Panthers goalie Sergei Bobrovsky te deviëren. Bobrovsky had niet een hele goeie dag. Achttien saves op 23 schoten en een save percentage van .783.

 

Previous Tsjechië en Zwitserland naar de wk-finale
Next Tsjechië wereldkampioen, zilver Zwitserland, brons Zweden