Florida overklast Boston, comeback Vancouver

Weer twee tweede ronde play-off wedstrijden afgelopen nacht in de NHL. Game twee tussen Florida Panthers en Boston Bruins en game een tussen Vancouver Canucks en de Edmonton Oilers. De spinnende huiskatten uit game een werden brullende Panters en de grommende beren uit die wedstrijd werden verweven tot de snoepjes ‘gummi bears’. De Canucks kwamen terug van een 4-1 achterstand en sloopten de Oilers in de laatste tien minuten.

tekst gaat verder onder de tweet

Florida Panthers – Boston Bruins 6-1 (stand in de series 1-1)

148 strafminuten in deze wedstrijd dat zegt genoeg over de strijd bij tijd en wijlen. Want Boston die game een met 5-1 wonnen pakte de voorsprong in de eerste periode door een goal van Charlie Coyle. Daarna werd het niet de wedstrijd van Boston goalie  Jeremy Swayman met negentien saves op 23 schoten .826 save percentage. Hij werd na 41 minuten vervangen door Linus Ullmark tien schoten acht saves .800 save percentage. Toen was de stand inmiddels al 4-1 voor Florida door goals van Steven Lorentz, Gustav Forsling, Aleksander Barkov en Eetu Luostarinen. David Pastrnak en Matthew Tkachuk deelden nog even adressen uit aan elkaar voor de kerstkaarten. It will be fun in Boston vrijdag 10 mei voor game drie.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 5-4 (stand in de series 1-0 VAN)

In de eerste periode waren het de Oilers zoals we die zagen nadat coach Kris Knoblauch aan het bewind kwam. Goed hockey en een 2-0 voorsprong door een powerplay goal van Zach Hyman en een goal van Mattias Ekholm. In de tweede periode waren de Canucks de veel betere ploeg maar na veertig minuten stond er 4-2 op het scorebord in het voordeel van Edmonton. En mede dankzij de tweede goal van de wedstrijd door Zach Hyman. Aan het eind van de tweede periode scoorde Elias Lindholm de 2-4 via een lucky bounce voor de Canucks.

Mede daardoor kwam er weer geloof in de Canucks. En dat betaalde zich uit in de derde periode. Bij een 4-op-4 schoot Ryan Nugent-Hopkins op de paal en op de tegenstoot was het J.T. Miller die de aansluitingstreffer maakte. Daarna was het over voor de Oilers. Want 39 seconden na elkaar scoorde Nikita Zadorov en Conor Garland de goals die de Canucks de overwinning bracht.