Rangers op matchpoint, Oilers, Avalanche en Canucks op 2-1


Foto: Facebook Colorado Avalanche

Dag zeven alweer van de eerste ronde play-offs in de NHL. Dead on arrival. Dat gold afgelopen nacht voor de Washington Capitals die in eigen huis door de New York Rangers voor de derde keer op rij verslagen werden. In Los Angeles voelden de Oilers en de Kings een onweerstaanbare aantrekkingskracht tot elkaar: 92 penaltyminuten. 47 voor de Kings en 45 voor de Oilers. Hebben de Kings tenminste nog iets gewonnen in een wedstrijd die uitliep op een slachting van de plastic-fantastic uit Hollywood.

Vancouver wist in Nashville de roofdieren redelijk makkelijk van het lijf te houden en pakte met een 1-2 overwinning ook een 1-2 voorsprong in de serie. In Colorado realiseerden de Jets zich pas na het laatste fluitsignaal dat er voor elke meter gevochten moest worden. Een enorme matpartij  tussen bijna alle spelers mondde uit in een flinke snijwond voor Winnipeg-defenseman Brenden Dillon. Blood on the ice-floor. Colorado pakt met de 6-2 overwinning een 2-1 voorsprong in de serie.

LEES OOK: Matchpoint voor Florida en Carolina

Washington Capitals – New York Rangers 1-3 (stand in de series 3-0 NYR)

Met fluitend gemak realiseerde de Rangers een 3-0 voorsprong in de serie. Na ruim vijf minuten in periode één gaf Washington een teken van leven: defenseman Josh Carlson (goal) scoorde de openingstreffer. Binnen drie minuten hadden de Rangers echter weer orde op zaken gesteld. Via een fraaie pass van The wizard of New York Mika Zibanejad (twee assists) scoorde Chris Kreider (goal) de 1-1. Binnen een minuut lag vervolgens de 1-2 in het net van Capitalsgoalie Charlie Lindgren (..). Extra pijnlijk was de wijze waarop Alex Ovechkin daarbij afgetroefd werd in de één op één-situatie bij die goal. The Big O was te langzaam, te afwachtend en niet goed genoeg. Exemplarisch voor Washington. New Yorks goaltender Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin verkeert nog steeds in topvorm (28 saves, 0.966%).

 

Nashville Predators – Vancouver Canucks 1-2 (stand in de series 2-1 VAN)

Ondanks het gemis van Canucks goalie Thatcher Demko die geblesseerd is voor de hele play-offs werd er gewoon gewonnen in Nashville. Blaffen zonder te bijten, dat leek de tactiek van de Predators in game drie tegen de Canucks. In het eigen Nashville overtroffen de roofdieren de Orka’s ruimschoots in de shots on goal-ratio: 30-12. Maar Vancouver was onder aanvoering van J.T. Miller (goal en assist) het meest trefzeker. Nashville klopte weliswaar op de deur maar Canucks-goalie Casey DeSmith (29 saves, 0.967%) maar hij opende slechts éénmaal de deur. Youngster Luke Evangalista schoof als enige Predator de puck achter DeSmith. Vancouver had maar twaalf schoten op het doel van Preds goalie Juuse Saros. Met een gemiddelde van .833 kun je geen wedstrijd winnen.

 

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 6-2 (stand in de series 2-1 COL)

Winnipeg is gewaarschuwd. Na twee ruime nederlagen lijken de straaljagers rijp voor de sloop. Dat gebeurde aan het einde van de wedstrijd letterlijk middels een enorme kloppartij. In reguliere speeltijd vernederde Colorado de Jets met een shot on goal-ratio van 40-24. Casey Mittelstadt (drie assists) en Nathan MacKinnon (goal en assist) waren de generalissimo ’s die de overwinning vorm gaven. Colorado heeft in drie wedstrijden nu 17 (!) keer gescoord. Jets-goalie Conor Hellebuyck noteerde weer een magere score: 34 saves  en een 0.872% terwijl hij in het reguliere seizoen de beste goalie was.

Los Angeles  Kings – Edmonton Oilers 1-6 (stand in de series 2-1 EDM)

Het gezegde één zwaluw maakt nog geen zomer is de L.A. Kings op het lijf geschreven. Met veel bombarie spraken de coaches en spelers van L.A. over het te verwachten thuisvoordeel voor de eerste thuiswedstrijd nu Edmonton met een 1-1 stand de serie moest vervolgen. Yeah sure, dream on. Na game drie is het wel duidelijk: LA is een paar maatjes te klein voor de geoliede aanvalsmachine uit Edmonton. Leon Draisaitl (twee goals en een assist), Zach Hyman (twee goals), Connor McDavid (goal en twee assists) en Ryan Nugent Hopkins (drie assists) maakten gehakt van de verdediging van de Kings. Het leverde Draisaitl een NHL record op.

Tel daarbij op dat Oilers-goalie Stuart Skinner een topavond had (27 saves, 0.964%) en het is duidelijk: LA had nooit een kans op een fatsoenlijk resultaat. Dat leidde tot nogal wat frustratie bij de botoxadel van de West-Coast: Pierre-Luc Dubois pakte 14 minuten straf en Drew Doughty twaalf minuten. LA needs more than a miracle in game four.

 

Previous Shootout verlies Nederland tegen Noorwegen
Next Valse start Nederland op WK 1B tegen China