Four Nations toernooi in 2025 met Canada, Finland, Zweden en Amerika


In de aanloop naar de 2025 NHL 4 Nations Face-Off heeft Edmonton Oilers-captain Connor McDavid de kans gekregen om Canada te vertegenwoordigen in een best-on-best internationaal toernooi. Het toernooi omvat teams uit de Verenigde Staten, Zweden en Finland naast Canada. McDavid, die voor het laatst voor Canada speelde op het IIHF Wereldkampioenschap in 2018 is verheugd over de kans en ziet het als een droom die uitkomt.

LEES OOK: NHL-Spelers nemen deel aan Olympische Winterspelen 2026 en 2030

Four Nations toernooi in 2025

De 2025 NHL 4 Nations Face-Off vindt plaats gedurende negen dagen van 12 tot 20 februari. Met twee oefendagen voorafgaand. De locaties van de wedstrijden moeten nog worden aangekondigd. Maar zullen plaatsvinden in twee Noord-Amerikaanse steden, één in Canada en één in de Verenigde Staten.

McDavid deelde het podium met andere sterren als Auston Matthews, Sebastian Aho en Elias Pettersson. Bij de aankondiging van het toernooi. Het evenement markeert een terugkeer naar best-on-best toernooien voor McDavid. Die voor het laatst deelnam aan de World Cup of Hockey in 2016 met Team North America.

tekst gaat verder onder de foto

Connor McDavid team North America Foto: RYAN REMIORZ/THE CANADIAN PRESS

NHL Commissioner Gary Bettman kondigde ook aan dat de NHL weer zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Te beginnen in 2026 in Milaan, Italië, en opnieuw in 2030. De host voor de Olympische Spelen van 2030 wordt later dit jaar door het Internationaal Olympisch Comité gekozen.

De 2025 NHL 4 Nations Face-Off wordt beschouwd als een opwarmertje voor de komende Olympische Spelen en het daaropvolgende World Cup-toernooi. Bettman benadrukte dat de bedoeling is om een internationale kalender te creëren, met de bedoeling om elke twee jaar af te wisselen tussen de Olympische Spelen en de World Cup.

McDavid heeft zich ingezet om NHL-spelers terug te brengen op het internationale podium in een best-on-best format. Hij beschouwt het toernooi als een positieve stap en kijkt uit naar de opwinding die het met zich meebrengt. Elke deelnemende natie zal teams van 23 NHL-spelers samenstellen, geselecteerd door hun nationale bonden. De 2025 NHL 4 Nations Face-Off belooft een spannend evenement te worden als opmaat naar verdere internationale competities.

Previous 'Het wordt een Bekerkraker tussen een hongerig Eaters en een getergd Den Haag'
Next Connor McDavid domineert en wint $1 miljoen in vernieuwde All-Star Skills