Finland haalt uit, Letland wint weer, Kazachstan verrast Slowakije


world face

Dag acht van het IIHF wereldkampioenschap te Finland en Letland bracht ons vier wedstrijden waarbij Finland vijf keer scoorde in de derde periode. Letland voor de derde keer won en nu op een plek staat die recht geeft op de kwartfinale. Duitsland zijn tweede winst op rij pakte en Kazachstan hun eerste wedstrijd van dit wereldkampioenschap wonnen.

LEES OOK: Vegas wint eerste wedstrijd van Dallas in finale west

Hongarije – Finland 1-7

De Finnen hadden tot veertig minuten wat moeite om het verschil te maken tegen de Hongaren. Mikko Rantanen (Colorado Avalanche) kwam tot drie assists. Mikko Lehtonen (Zürich), Atte Ohtamaa (Kärpät), Kaapo Kakko (New York Rangers) en Joel Armia (Montreal Canadiens) waren alle vier goed voor een goal en een assist. De enige treffer van Hongarije werd gescoord door Balasz Sebok (Ilves).

tekst gaat verder onder de YouTube video.

Letland – Slovenië 3-2

De Letten wisten alweer hun derde wedstrijd te winnen op dit wereldkampioenschap. De eindstand werd al behaald na veertig minuten. Rihards Bukarts (Klagenfurt) opende de score in de eerste periode voor Letland. Na zeven minuten in de tweede periode maakte Slovenië gelijk via Anze Kuralt (Fehervar). Daarna was het weer twee keer het thuisland wat de stand op 3-1 bracht. Miha Verlic (Bremerhaven) zorgde voor de aansluitingstreffer. Maar in de derde periode was het de Letse goalie Arturs Sivols (Vancouver Canucks) die alle dertien pogingen van Slovenië op de gelijkmaker onschadelijk wist te maken.

tekst gaat verder onder de YouTube video.

Oostenrijk – Duitsland 2-4

Duitsland won hun tweede wedstrijd op een rij. Nico Sturm (San Jose Sharks) opende al vroeg de score in de eerste periode voor onze oosterburen. Na twintig minuten was de stand 2-1 in het Duitse voordeel. In minuut 33 zorgde Wojtek Stachowiak (Ingolstadt) voor de voor de 3-1 voorsprong. Toch waren de Duitse zorgen voor een overwinning nog niet voorbij. Want Oostenrijk scoorde ‘Das Anschlusstor’ in minuut 54 via Lukas Haudum (Klagenfurt). Een empty netter door Nico Sturm die zijn tweede goal van de avond maakte. Nam alle zorgen voor de Duitsers weg.

tekst gaat verder onder de YouTube video.

Kazachstan – Slowakije 4-3 SO

Onder het toeziend oog van een IJshockey fan uit Nederland gingen beide teams van start.

tekst gaat verder onder de foto

foto: Patrick Sandifort

Een ijzersterke tweede periode van Kazachstan zorgde voor drie goals. Roman Starchenko (Spartak Moskou), Valeri Orekhov (Vladivostok) en Yevgeni Rymarev (AKM) zorgde voor een 3-1 tussenstand na veertig minuten. Desondanks wisten Richard Panik (Lausanne) en Pavol Regenda (Anaheim Ducks) in ieder geval voor een punt te zorgen aan Slowaakse kant. Daarnaast werd er in overtime niet gescoord waarna met shootouts het extra punt naar Kazachstan ging. Doordat goalie Andrei Shutov (Barys Astana) goed was, die 48 saves maakte en twee shootouts stopte. Won Kazachstan hun eerste wedstrijd van dit wereldkampioenschap.

tekst gaat verder onder de YouTube video.

De stand in groep A en B

Previous Vegas wint eerste wedstrijd van Dallas in finale west
Next Daniel Sprong seizoen einde interview Seattle Kraken