Edmonton, Toronto door, Rangers – Devils naar game 7

Dag dertien van de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waarbij Edmonton Oilers en Toronto Maple Leafs door gaan naar de tweede ronde na winst op respectievelijk Los Angeles Kings en Tampa Bay Lightning. New York Rangers gaan in de ‘Battle of the Hudson’ tegen New Jersey Devils naar game zeven.

shake hands Oilers – Kings en Lightning – Leafs

tekst gaat verder onder de YouTube videos

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 1-2 OT (Toronto wint de series 4-2)

Eindelijk na negentien jaar lukt het Toronto om de tweede ronde te halen bij de NHL play-offs. Het opmerkelijke van deze eerste ronde match-up is dat alle drie de uitwedstrijden van Toronto werden gewonnen in overtime op bezoek bij  Tampa. Auston Matthews zette de bezoekers op voorsprong waarna Steven Stamkos voor de Lightning gelijk maakte in minuut 42. Na vijf minuten in overtime was het John Tavares met de winnende goal.

New York Rangers – New Jersey Devils 5-2 (stand in de series 3-3)

De New York Rangers lukt het om game zeven af te dwingen na een ruime overwinning van 5-2 tegen de New Jersey Devils. Ranger Chris Kreider was goed voor een goal en twee assists. Devils goalie Akira Schmid werd na 52 minuten naar de kant gehaald.

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 4-5 (Edmonton wint series 4-2)

Oilers goalie Stuart Skinner gaf een cadeautje weg bij een 4-3 stand. Hij wilde een puck wegspelen maar zijn goalie stick brak. Philip Danault zei dank u wel. Ondanks het cadeautje maakte hij toch veertig reddingen. Skinner werd gered door Kyler Yamamoto die nog niet veel had laten zien in de play-offs. Maar Yamamoto zorgde wel voor de game winning goal. Drie minuten voor tijd. Dat bleek voldoende. Klim ‘Shady’ Kostin scoorde twee keer en Leon Draisaitl is nu play-off topscoorder met zeven goals. Ook pakte de Oilers een NHL-record met een powerplay percentage van 60% in de play-offs. Het record was in handen van Philadelphia Flyers met 54%.