Seattle met Sprong door na winst op Colorado, Florida verrast Boston


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag veertien van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle Kraken in game zeven de huidige kampioen Colorado Avalanche uitschakelden. En Boston Bruins in game zeven verloor van de Florida Panthers terwijl er 42 punten verschil tussen beide teams zat na de reguliere competitie.

hand shake Seattle – Colorado en Florida – Boston

LEES OOK: Edmonton, Toronto door, Rangers – Devils naar game 7

Colorado Avalanche – Seattle Kraken 1-2 (Seattle wint series met 4-3)

Daniel Sprong had 6:37 minuten ijstijd en dat het zo weinig was kwam mede doordat Colorado geen straffen pakte. Sprong kwam tot twee schoten, een block, een giveaway en een hit. Oliver Bjorkstrand scoorde twee goals. Seattle goalie Philipp Grubauer stopte 33 schoten. Grubauer werd gepasseerd door een powerplay goal die van richting werd veranderd. Mikko Rantanen scoorde voor de oud kampioen. Seattle pakt ook weer een NHL-record door als franchise in de eerste ronde een regerend kampioen uit te schakelen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Florida Panthers 3-4 OT (Florida wint series met 4-3)

President’s cup winnaar Boston Bruins begon aan de series met Florida in de wetenschap dat er 42 punten verschil zat tussen beide teams aan het einde van de reguliere competitie. Na vier wedstrijden was de stand 3-1 in het voordeel van de Bruins. Ze hadden nog een overwinning nodig. Na 22 minuten was de stand al 0-2 in het voordeel van de Panthers. De 17850 toeschouwers in de TD Garden begonnen al met zweten.  Toch kwamen de Bruins terug van een achterstand. En pakte na 45 minuten een 3-2 voorsprong. Maar een minuut voor tijd met de Panthers goalie Sergei Bobrovsky van het ijs scoorde Brandon Montour de  gelijkmaker. En na negen minuten in overtime werd de gedoodverfde favoriet voor de 2023 Stanley Cup uitgeschakeld. Carter Verhaeghe bracht Florida in vervoering.

Previous Edmonton, Toronto door, Rangers - Devils naar game 7
Next New Jersey Devils verslaan New York Rangers in game zeven