Minnesota en Los Angeles verrassen Dallas en Edmonton

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag een van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij twee thuis spelende teams een tik op de neus kregen. Edmonton kreeg de gelijkmaker om de oren met nog zestien seconden te spelen en verloor in overtime door een powerplay goal van de Kings. En Dallas was ruim de betere in overtime maar kon de kansen niet benutten en kregen het deksel op de neus door Minnesota.

Boston Bruins – Florida Panthers 3-1 (stand in series 1-0)

De nummer een tegen de nummer vier maar het werd geen walk in the park voor Boston. Brad Marchand scoorde de game winning goal voor de Bruins.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – New York Islanders 2-1 (stand in series 1-0)

Twee powerplay goals en een 100% penalty kill deden het voor de Hurricanes. 35 saves van Ilya Sorokin waren net niet voldoende voor de Islanders.

Dallas Stars – Minnesota Wild 2-3 OT2 (stand in series 0-1)

Pas na 102 minuten werd de game winning goal gescoord door Ryan Hartman. Met dank aan goalie Filip Gustavsson die 52 saves maakte voor de Wild.

Edmonton Oilers – L.A. Kings 3-4 OT (stand in series 0-1)

In het laatste kwart van het reguliere seizoen was de powerplay van de Kings net onder die van de Oilers en dat bleek ook. Twee powerplay goals deden de Oilers de das om. Na een 2-0 en 3-1 voorsprong wisten de mannen uit L.A. terug te komen. Anze Kopitar scoorde met nog zestien seconden te gaan de 3-3 en Alex Iafello scoorde de game winner.

Previous NHL Preview: Edmonton Oilers - Los Angeles Kings
Next België kan slechte start niet herstellen tegen Verenigde Arabische Emiraten