België degradeert na nederlaag tegen Australië


Dag vijf van het wereldkampioenschap IIHF divisie IIB werd de laatste voor België in deze divisie. Het spel wat de Belgen in de eerste twee periodes tegen Nederland speelden op zaterdag werd niet gehaald in de wedstrijd tegen Australië.

LEES OOK: Sprong verliest met Seattle, vijf shutouts en vijf hattricks

Australië – België 2 – 1

België moest winnen tegen de Australiërs om niet te degraderen. Na twaalf minuten moest België al de eerste goal incasseren. De Belgen kregen de puck het verdedigingsvak niet uit en ondanks dat er twee verdedigers bij Jed Lake in de buurt stonden kon hij toeslaan. Met een one timer werd goalie Tibe Palinckx (Cold Play Sharks Mechelen) gepasseerd. De schotenverhouding in de eerste periode was maar 6-om-5 in het voordeel van de Aussies.

Bijna halverwege de tweede periode mocht Australië op de powerplay. En daar werd dankbaar gebruikt van gemaakt. Men had wel drie pogingen nodig om te kunnen scoren maar uiteindelijk lukte het. Lachan Sucher wist van dichtbij de 2-0 te maken. In de tweede periode lag het voordeel qua schoten op doel wederom in het voordeel van de Aussies. Tien om vier.

Kon België zich nog redden in de derde periode?

Al snel in de derde periode zette met een mooie actie Owen Bernard (Cold Play Sharks Mechelen) die vanaf de blauwe lijn twee verdedigers op het verkeerde been zette. En oog in oog met de Australische goalie Ronan Hoy wist hij hard en laag te scoren. Nog tijd zat voor de Belgen om wat aan de stand te doen. Men kreeg nog genoegen kansen maar de Australische goalie Hoy wist daarna alles te stoppen. En daarmee hield hij Australië in divisie IIB en gaat België een treetje lager. De schotenverhouding in de derde periode was zeventien om acht in het Belgische voordeel.

Foto: IIHF
Previous Sprong verliest met Seattle, vijf shutouts en vijf hattricks
Next Houdini act Tilburg in game drie tegen Rosenheim