Houdini act Tilburg in game drie tegen Rosenheim

Game drie leek na veertig minuten over in de kwartfinale play-offs Oberliga. Het stond 3-1 maar Tilburg rechtte de rug en versloeg Rosenheim met drie unanswered goals.

Starbulls Rosenheim – Tilburg Trappers 3-4 (stand in de series 2-1)

Tilburg startte uitstekend in Rosenheim onder het toeziend oog van 5200 toeschouwers. Rosenheim had wat mogelijkheden maar die wist Tilburg goalie Cedric Andree goed te verwerken. In de tiende speelminuut vond Delaney Hessels vanuit een moeilijke hoek op de assist van Diego Hofland. Een plekje waarmee hij Rosenheim goalie Andreas Mechel in de korte hoek wist te passeren. Rosenheim leek meteen de gelijkmaker te maken maar die puck ging via de paal terug het ijs op. Twee minuten na de goal kreeg Raymond van der Schuit een match penalty voor een check to the head/neck. Iets te zwaar bestraft om eerlijk te zeggen, maar ja Tilburg moest het er mee doen. Op de vijf minuten durende powerplay scoorde de Starbulls een keer. Wel meteen in de eerste minuut van de powerplay via Tyler McNeely. Een schot kwam via het masker van Cedric Andree bij McNeely terecht en daardoor was de goalie kansloos. Maar de resterende minuten deed de penalty kill hun werk uitstekend.

Aan het begin van de tweede periode kreeg Tilburg twee keer achter elkaar een powerplay doordat Rosenheim twee straffen achter elkaar pakte. Maar het lukte de Brabanders niet om de 1-2 te maken. Halverwege de wedstrijd schiet Brett Bulmer na een mooie aanval bijna wel de 1-2 binnen. Maar een minuut later mag Cedric Andree weer de paal bedanken. De puck ging van de ene paal naar de andere paal maar bleef voor de lijn. Iets later ligt dan wel de 2-1 in het Tilburgse net. Norman Hauner veranderde de puck van richting dichtbij de Tilburgse goal. Via Reno de Hondt en Giovanni Vogelaar was Tilburg dichtbij de gelijkmaker. Maar de goal viel aan de andere kant. Bradley McGowan kreeg via de boarding de puck voor zijn stick en kon binnen tikken.

Kan Tilburg nog een comeback bewerkstelligen?

Binnen twee minuten na de puck drop is het Giovanni Vogelaar die met zijn handelsmerk een schot vanaf de blauwe lijn de puck de winkelhaak binnen knalde. Hij kreeg hem perfect klaargelegd door Danny Stempher. En als een streep sloeg de puck tegen het net na de one timer. Tilburg was de bovenliggende partij in de derde periode. Maar na de aansluitingstreffer moest Tilburg eerst nog twee keer op de penalty kill. Dat deden ze weer prima en vier minuten voor tijd deed Giovanni Vogelaar weer een Vogelaartje. Vanaf de blauwe lijn pats boem goal. Hij kreeg hem aangespeeld van Jordy van Oorschot en legde de puck even goed en kreeg de kans daarvoor van de Starbulls speler. Die had iets teveel afstand van Vogelaar. Terwijl iedereen dacht we gaan naar overtime dacht Sean Richards daar anders over. Reno de Hondt speelde de puck richting het doel en via een verdediger viel de puck voor de stick van Sean Richards die van dichtbij uithaalde. Tilburg mag dinsdag proberen de stand gelijk te trekken of het zal de laatste wedstrijd van het seizoen worden.