Nederland overklast Chinese Taipei, België verliest van Bulgarije


Dag twee van het IIHF wereldkampioenschap divisie IIB. Nederland had geen moeite met Chinese Taipei en België had het ook vandaag weer lastig. Dit keer tegen het thuisland Bulgarije.

LEES OOK: Sprong verliest met Seattle van Minnesota, 140 punten McDavid

Nederland – Chinese Taipei 8-1

In de eerste periode was Nederland heer en meester tegen de jongens uit Taiwan. Al binnen 90 seconden lag de eerste puck al achter de Taipei goalie Hao-Hsuan Kao. Maxime Rentmeester (Northern Cyclone Hudson) was met de hulp van een Chinese Taipei verdediger trefzeker. De puck stuiterde via de verdediger langs de keeper. Verrassend was dat het eerste schot van Taipei ook meteen een goal was. Anderhalve minuut voor tijd, terwijl Nederland powerplay had kon Yung-Lin Chang van coast to coast en ging hij five hole bij goalie Thijs Kivits (Red Eagles Den Bosch). Nederland corrigeerde dit nog binnen een minuut. Matteo Castronovo (Snackpoint Eaters Limburg) schoot vanaf de linker face-off cirkel en wist de goalie te verslaan met een puck in de winkelhaak.

Tijdens de tweede periode bouwde Nederland de score uit naar 6-1. Twee keer Jaidy van Mourik (UltimAir HIJS Hokij Den Haag), Jesse Noblesse (Snackpoint Eaters Limburg) en Mex Cornelder (Dordrecht Lions). Ook in de derde periode bouwde Nederland verder aan de score. Wederom Jesse Noblesse en het slotakkoord was voor Damian Weerheijm (Utrecht Dragons). De schoten verhouding was 43 om 20.

Foto: Facebook IJshockey Nederland

Bulgarije – België 4-0

België moest zich herstellen van de nederlaag tegen Chinese Taipei. Die missie mislukte. Al binnen vijf minuten lag er een puck in het Belgische net achter goalie Gregor Steegmans (Geleen Smoke Eaters). Antani Todorov was degene die de trekker overhaalde. Was het in de eerste periode nog 7-om-7 qua schoten op doel. In de tweede periode was het 10-om-15 maar het lukte de Belgen maar niet om Bulgarije goalie Kayolan Stoyanov te passeren. Hij stopte alle 33 schoten van de Belgen. Ook in de derde periode lukte dat niet voor de Belgen. Het werd zelfs erger want de Bulgaren wisten wel te scoren. Teodor Slavkov, Bogomil Dikov en Aleksander Kuzhahrov. België verliest de tweede wedstrijd op een rij tijdens het wereldkampioenschap.

Previous Sprong verliest met Seattle van Minnesota, 140 punten McDavid
Next Tilburg verliest game een in de kwartfinale van Rosenheim