Tilburg verliest game een in de kwartfinale van Rosenheim

De Tilburg Trappers mochten de lange reis van 833 kilometer aanvangen op maandagochtend om zo uitgerust de wedstrijd tegen de Starbulls Rosenheim te beginnen in het Rofa Stadion met 4023 toeschouwers op de banken.

Starbulls Rosenheim – Tilburg Trappers 4-3 (stand in de series 1-0)

Dat Tilburg dit keer geen last van bus benen had bleek in de eerste periode. Al binnen zes minuten was het bingo voor de Brabanders. Een scrimmage voor de goal van Rosenheim bezorgde de puck bij Raymond van der Schuit en die kon de puck inspelen op de aanstormende Mikko Virtanen en die liet goalie Christopher Kolarz kansloos. De verhoudingen waren ook aan elkaar gewaagd wat blijkt uit het aantal schoten in de eerste periode 12-om-13 in het voordeel van de Trappers. Hoe anders was de tweede periode wel niet. Starbulls kwam al herboren uit de kleedkamer. Binnen twee minuten scoorde Rosenheim de gelijkmaker.

Een afstandsschot van Christian Obu werd door een stick zo van richting veranderd dat Trappers goalie Cedric Andree kansloos was. Drie minuten later stond het team uit Bayern op voorsprong. Dominik Daxlberger kon ongehinderd achter de Trappers goal langs gaan en de puck bezorgen bij de inkomende Maximilian Vollmayer. De puck kon net niet voldoende gestopt worden door Cedric Andree. Maar Andree moest echt aan de bak en hield in de tweede periode Tilburg op de been. Maar liefst 21 schoten kreeg hij te verwerken in de tweede twintig minuten. Zeven zette Tilburg er tegenover en een daarvan was trefzeker. Twee minuten voor het einde van de tweede periode was het Danny Stempher die zorgde voor de gelijkmaker. Hij kreeg een pass vanaf de boarding door Reno de Hondt en Stempher wipte de puck over de blocker van Rosenheim goalie Kolarz in het doel.

De derde periode beginnen op de penalty kill is geen goed begin

Brett Bulmer had in de laatste seconde van de tweede periode nog een roughing penalty gekregen en daar profiteerden de Duitsers meteen van aan het begin van de tweede periode. Aaron Reinig zette Rosenheim weer op voorsprong. Brett Bulmer zorgde dan ook binnen twee minuten na de voorsprong voor de Starbulls dat Tilburg weer gelijk maakte. Een schot van hem eindigde eerst op de paal maar in de tweede poging was het wel raak. De puck ging over de goal tegen het plexiglas en stuiterde terug tegen de arm van de keeper en zo de goal in. Het was ook het laatste wat hij deed want coach Jari Pasanen (3 jaar assistent geweest bij Doug Mason bij de Iserlohn Roosters) wisselde de goalie Kolarz voor Andreas Mechel. Na 46 minuten kwam dan Rosenheim weer op voorsprong puckverlies van Tilburg eindigde in het Tilburgse net. Tim Kruger zei “Danke Schön”. Nadat Doug Mason de goalie van het ijs had afgehaald schoot Tilburg drie seconden voor tijd nog op de paal. Maar het mocht niet baten. Starbulls Rosenheim staat met 1-0 voor in de series. Vrijdagavond in Tilburg game twee. Be there!