Sprong assist, Boston officieel play-offs, Quick 58 shutouts.

Dag 145 van de NHL bracht ons vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een punt aan zijn totaal toevoegde met een assist in de verloren wedstrijd in overtime tegen Dallas. Boston is het eerste team wat zich officieel geplaatst heeft voor de play-offs. Vegas goalie Jonathan Quick zijn achtenvijftigste shutout van zijn carrière pakte.

Boston Bruins – Detroit Red Wings 3-2

Detroit pakte een 2-0 voorsprong maar dat mocht niet baten want in minuut 53 zorgde Garnet Hathaway voor de game winner.

Buffalo Sabres – New York Rangers 1-2 OT

De vierde nederlaag op een rij voor Buffalo en de overtime winner voor New York kwam van Artemi Panarin.

Carolina Hurricanes – Vegas Golden Knights 0-4

Een shutout voor nieuwbakken Knights goalie Jonathan Quick die 33 saves maakte. En zijn derde wedstrijd op een rij wist te winnen.

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 3-2 OT

Avalanche Cale Makar zorgde met een overtime winner voor de winst van kampioen Colorado.

Columbus Blue Jackets – St. Louis Blues 2-5

Jordan Kyrou scoorde een hattrick voor de Blues.

Florida Panthers – Winnipeg Jets 4-5 OT

Voor de Panthers scoorde Matthew Tkachuk twee powerplay goals, maar dat mocht niet baten want de overtime winner door de tweede goal van Mark Scheifele zorgde voor de winst van de Jets.

Los Angeles Kings – Nashville Predators 1-2 SO

Matt Duchene werd het goudhaantje voor Nashville door als enige een shootout te scoren.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 1-3

Devils Dawson Mercer verlengde zijn point streak naar twaalf wedstrijden. Hij had een assist bij de game winning goal van Nico Hischier. Het was de zesde nederlaag op rij voor de Canadiens.

New York Islanders – Washington Capitals 1-5

Met drie assists was Rasmus Sandin mede verantwoordelijk voor de winst van de Capitals.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 5-1

De Flyers hebben general manager Chuck Fletcher ontslagen. Coach Mike Sullivan van de Penguins pakte overwinning 400.

San Jose Sharks – Minnesota Wild 2-5

Een franchise record voor Erik Karlsson van de Sharks, maar de winst ging naar Minnesota.

Seattle Kraken – Dallas Stars 3-4 OT

Daniel Sprong had bijna elf minuten ijstijd waarin Sprong tot een assist kwam, een schot en een schot blokte. Hij was dit keer een plus een. In de slotminuut scoorde Joe Pavelski de gelijkmaker voor de Stars waarna Miro Heiskanen de game winner maakte in overtime.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 3-1

Brayden Point scoort een minuut voor tijd de game winning goal voor de Lightning.

Toronto Maple Leafs – Edmonton Oilers 7-4

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Oilers een 3-1 voorsprong goal nummer 55 door captain Connor McDavid totdat drie Oilers spelers binnen vijf minuten turnovers weggaven aan de Leafs en de stand naar 4-3 werd gebracht. John Tavares scoorde twee goals voor Toronto.

Vancouver Canucks – Ottawa Senators 5-2

De vierde overwinning op een rij voor de Canucks. Twee goals van rookie Andrei Kuzmenko.